Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.07.2017 - 16:33  //  aktualizácia: 24.07.2020 - 13:10  //  zobrazené: 3088

Na bicykli od polárneho kruhu do Šale - časť 2

Veterné dni, chladné noci, dážď, stanovanie, ale nezabudnuteľné zážitky...Toto všetko sprevádza našich cyklistov Grétku a Michala na ich ceste od polárneho kruhu vo Fínsku až k nám. Precestovali očarujúcu prírodu Fínska, prebicyklovali aj Estónsko, kde boli veľkou atrakciou pre domácich i turistov a dostali sa do Lotyšska.

Do rovinatej krajiny vstúpili v neskorých večerných hodinách a mali šťastie na milých turistov z Ruska. Tí im okamžite vybavili nocľah u domácej pani, kde sa zabývali aj oni sami a nielen to. Boli tak uchvátení tým, odkiaľ idú, že namiesto plánovanej prechádzky im išli uvariť večeru a počúvali ich neuveriteľný príbeh. Ďalší deň bolo prvou zastávkou našich hviezdnych cyklistov osvieženie sa v Baltskom mori, ale jeho teplota bola podľa slov našej kolegyni Grétky ešte ďaleko od tej ideálnej. Na svojej ceste kúsok od mora nezabudli navštíviť ani hlavné mesto Lotyšska, Rigu. „Stretli sme veľa zaujímavých a milých ľudí, dokonca aj dvoch dobrodruhov na bikoch z Francúzska,“ povedali nám. V tejto krajine už čoraz častejšie začali využívať frekventované cesty I. triedy, kde už aj to ospevované priateľstvo šoférov a cyklistov z Fínska postupne chladne. Na svojej ceste ale stále stretávajú množstvo príjemných ľudí - zaujímajú sa, odkiaľ sú a odkiaľ cestujú, či niečo nepotrebujú a netreba im pomôcť. A aj keď je Riga krásne mesto, Grétku a Michala na ich ceste prenasleduje dážď. Nebolo tomu výnimkou ani tu, znenazdajky sa do mesta privalila búrka a silný lejak a naši cyklisti sa utekali schovať.

Dážď ich prekvapil aj vo štvrtok 06. júla večer, kedy sa chystali prekročiť hranice Lotyšska s Litvou. Zima a mokro ich zatiahli do stanu a tak pred cestou po Litve načerpali množstvo nových síl. Vy sa teraz zahľaďte na priložené fotografie a podporte tento úžasný pár na ich ceste za neuveriteľnými zážitkami. A zostaňte "naladení", nový príbeh bude už čoskoro!

(alx)

https://sala.sk/clanok/na-bicykli-od-polarneho-kruhu-do-sale-cast-1

https://sala.sk/clanok/na-bicykli-od-polarneho-kruhu-do-sale-cast-3

https://sala.sk/clanok/na-bicykli-od-polarneho-kruhu-do-sale-finalna-cast

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Na bicykli od polárneho kruhu do Šale - časť 1