Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.10.2023 - 11:11  //  aktualizácia: 03.10.2023 - 14:09  //  zobrazené: 993

Vodičov čakajú v predstaničnom priestore zmeny

V predstaničnom priestore prebiehajú práce podľa harmonogramu, začiatkom týždňa začali asfaltovať pripojovaciu cestu z Ulice SNP na novú autobusovú stanicu. Cestujúci, ktorí prichádzajú na stanicu autom, sa dostanú na plochu, kde zvyknú parkovať svojimi vozidlami, po spomínanej novej ceste.

Predstaničný priestor postupne mení svoj vzhľad a naberá reálne kontúry. V týchto dňoch zhotoviteľ zabezpečuje asfaltovanie pripojovacej cesty z Ulice SNP. Tú budú vodiči vozidiel využívať už od tohto víkendu. Pôvodná komunikácia, vedúca pred budovou železničnej stanice bude pre vozidlá uzavretá. Pre chodcov sa tu vytvorí koridor, aby vedeli tadiaľ prejsť. Autá však už tadiaľ neprejdú. Vodiči, ktorí budú chcieť prejsť k ploche, kde zvyknú svoje autá zaparkovať, tak budú musieť využiť spomínanú novú cestu. Dopravnú zmenu chce investor a mesto začať realizovať cez víkend, kedy je menej áut a menej ľudí sa ponáhľa do práce. Dopravná zmena sa tak počas víkendu dostane viac do povedomia vodičov.

Neskôr, v konečnej fáze projektu bude oficiálne parkovisko v lokalite, kde je v súčasnosti stará autobusová stanica. Parkovacích miest tu bude 256. Tam, kde autá parkujú dnes, sa vybuduje chodník s lavičkami a bezbariérový priestor na prestup z vlaku na autobus. O prípadných ďalších dopravných zmenách vás budeme informovať.

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

(ek)