Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.04.2018 - 15:17  //  aktualizácia: 24.04.2018 - 15:38  //  zobrazené: 2799

Horná ulica bude zrekonštruovaná

Obyvateľ stiahol svoje odvolanie proti stavebnému konaniu, rekonštrukcia Hornej ulice tak dostáva zelenú! Práce sa začnú ešte tento rok.

Cesta na tejto ulici je v dezolátnom stave, aj preto sa poslanci a vedenie mesta rozhodli vyčleniť financie na jej komplexnú opravu, vrátane rozšírenia cesty. Vzniknúť by mali aj nové parkovacie miesta. Územné a stavebné konanie však bolo zdĺhavé aj kvôli námietkam a odvolaniu dvoch obyvateľov. Bez právoplatného stavebného povolenia sa mesto nemohlo pustiť do prác. Nedávno sa však situácia zmenila – obyvateľ stiahol svoje odvolenie proti stavebnému konaniu. „Stretli sme sa, vypočul som si jeho pripomienky, pokúsime sa niektoré jeho návrhy zapracovať do projektu. Samozrejme bude ošetrená a vysadená zeleň tak, aby to malo čo najmenší negatívny dopad na obyvateľov Hornej ulice. Každopádne výsledkom je, že Horná ulica sa začne tento rok realizovať,“ priblížil primátor Jozef Belický.

Stavebné povolenie je právoplatné, pôvodný harmonogram prác sa však kvôli odvolaniu posunul. Prvým krokom bude vyhlásenie verejného obstarávania. Výsledok súťaže na dodávateľa stavebných prác bude známy, ak pôjde všetko hladko, približne o dva mesiace. Práce by sa tak mohli začať v lete tohto roka.

 

(ek)