Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 17.04.2018 - 05:21  //  aktualizácia: 17.04.2018 - 09:02  //  zobrazené: 1238

Futbalisti ako aprílové počasie

V priebehu štyroch dní sa predstavili naši futbalisti dva razy  na domácom trávniku (poznámka: bol medzi nimi aj duel 19. kola - odložené kolo pre počasie). Najskôr si síce poradili po zlepšenom výkone v dohrávke s Bánovcami n/B (2:0), ale v sobotu podľahli Borčiciam - Považskej Bystrici 0:1, ktorá ešte v jesennej časti majstrovských bojov štartovala v 5. lige !

                                                     + + +

Šalianske body zostali na Váhu

Slovan Duslo Šaľa – Iskra Borčice 0:1 (0:1)

GÓL: 30. min. Slávik, R: Španka – 128 divákov; ŽK: Lovska – Boris, J. Valient  .   

Pred duelom 23. kola tretej futbalovej ligy bolo jedno isté, že body po tomto súboji okresných miest zostanú na najdlhšej (403 km) slovenskej rieke Váh.

Naši čitatelia, ktorí ešte nestihli zaregistrovať, že  od stretnutia Borčice – DAC „B“ (4:3, kedy sa s borčickým dresom rozlúčili poslední mohykáni tohto „slávneho“ klubu (poznámka: skúsení reprezentanti Barčík, Novák, či ligisti Zuziak, Demjan, Siva, Le Giang už skôr) by mali vedieť, že od 1. apríla nastupujú za Borčice v majstrovských bojoch III. ligy  futbalisti Považskej Bystrice. Tak tomu bolo už v súbpjoch s Ledn. Rovˇnami, VioN - om „B“ a teraz v Šali (poznámka: prípad Borčice a jeho odstúpenie zo súťaže a ďalšie rôzne rozšády s nimi aj s odobrením riadiacich orgánov nie sú po prvý krát). Aj z toho dôvodu videli diváci z pamätného stretnutia 6. kola, keď Šaľa šokovala výhrou v Borčiciach 2:3 (góly: Demjan 2 – Semeniuk, Savič, Kudry) v drese  Borčíc iba Slávika a striedajúceho Púpalu, ale aj na druhej strane sa dostali na trávnik iba:  Kudry, Jurík, Kochan a striedajúci Galbavý so Surányim (poznámka: ale to je už problém iných).

Domáci začali lepšie a v prvej gólovej príležitosti bol Hector Tubonemi , ale center Kochana z malého vápna neumiestnil hlavou do siete. Hostia, ktorí hrali s mladým kolektívom prišli po bod, prehustili stred poľa a domáci sa v pokutovom území iba ťažko presadzovali. Gólom neskončila ani tvrdá strela Lovsku a keď o milimetre minul  svätyňu Lastvicu  Kochanov strieľaný center ukázali to domácim hostia ako sa strieľajú góly. Po polhodine hry bola Šaľa v ofenzíve, obranný odkop hostí našiel na polovičke nepokrytého Slávika, ktorý po po klučke na jedného z troch obrancov trafil z 25 metrov ľavú šibenicu Porubského bránky 0:1. O dve minúty neskôr vysunul Petráš Kingsleya, ale ten zoči voči brankárovi napálil tesne vedľa pravej žrde. Do kabín mohli odchádzať oba kolektívy zmierlivo, ale v 44. minúte po ideálnej prihrávke kapitána Kochana, napálil Kingsley z päťky iba do brvna už prázdnej bránky!

Domáci cez polčas prestriedali nielen zostavu, ale aj jednotlivé posty a v 48. minúte . Lovska delovkou z hranice 16 metrov tesne prestrelil. Päť minút po prestávke diváci neveriacky krútili hlavou a čudovali sa, keď  legionár Kingsley dostal do behu ideálnu prihrávku, ale miesto strely si zastavil loptu, počkal na obrancov hostí a po dvoch kľučkách loptu stratil. Následne sa čudoval on, keď ho tréner Zelenský stiahol z hracej plochy. Hostia, ktorí dosť využívali benevolenciu arbitrov nielen pri súbojoch a najmä zdržovaní hry  hrali v pohode, kombinácie domácich zväzovala nervozita a tak diváci pekný futbal nevideli. V druhom polčase ešte zaujali iba: gólový prienik striedajúceho Púpalu do odkrytej obrany chemikov  a jeho strela nad,  hlavička Kudryho v 78. minúte, s ktorou si poradil brankár Lastovica a pri záverečnom tlaku príležitosť Galbavého, ktorú však zblokovala obetavo hrajúca obrana hostí. Považania si tak odviezli od Váhu viac ako očakávali a dokázali, že medzi niektorými mužstvami tretej ligy a tými, čo hrávali pred pár týždňami  o jednu až dve súťaže nižšie nie je žiadny problém, čo však nie je pekná vizitka pre úroveň a kvalitu tretej ligy.  

DUSLO:  Porubský – Kudry (80. Plešivka), Sekulič, Ďatko, Jurík – Ninkovič, Petráš, Lovska, M. Kochan,  - Kingsley (52. D. Galbavý), Tubonemi (46. Surányi). Tréner Peter Zelenský.  

JOZEF SKLENÁR

                                                            + + + + +                                              

Víťazstvo sa rodilo po obrátke

Slovan Duslo Šaľa – FK Spartak Bánovce n/B  2:0 (0:0)

GÓLY: 52. Sekulič, 88. Ninkovič ; R: Papuča – 100 divákov; ŽK: Lovska, Kingsley, Surányi – Zajac, Turoń, Gajdošík.   

DUSLO:  Porubský – Ďatko, Sekulič, Jurík, Kudry –  Petráš (50. F. Prúčny, 89. Plešivka),  Ninkovič, Lovska, D. Galbavý - Kingsley  (78. Surányi), M. Kochan. Tréner Peter Zelenský.

Postavenie oboch mužstiev v tabuľke velilo chemikom vyhrať a od úvodnej minúty dostali súpera pod tlak. V dobrých príležitostiach boli kapitán Kochan s Petrášom, ale v koncovke chybovali. Mladý kolektív hostí (poznámka: sedem hráčov vrátane striedajúcich ešte nemá dvadsať rokov) sa po desiatich minútach osmelil a strelu Zajaca  vyrážal Porubský  z pod brvna na roh. V 15. minúte mohlo ísť Duslo do vedenia, ale strieľaný center Lovsku skončil na brvne už prekonaného Kopčana. Ten sa vyznamenal  v 20. minúte,  keď kryl prízemnú strelu Galbavého. V 25. minúte už diváci kričali gól, ale tvrdá strela Kingsleya sa ešte obtrela o Gajdošíka a skončila milimetre vedľa ľavej žrde. Mladí hráči hostí nešetrili pohybom a domácim toho veľa v pokutovom území  už nedovolili..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Do Do II. polčasu nastúpili zverenci  trénera Zelenského s úmyslom skórovať a už v 52. minúte sa tešili z vedenia.  Po dobre rozohranej štandartke kapitánom Kochanom, sa v pokutovom území najlepšie zorientoval stredný obranca legionár Sekulič (poznámka: je to už jeho tretí gól v piatom stretnutí)  a zblízka dostal domácich do vedenia 1:0. Duslo vedenie ukludnilo, malo viac z hry, ale druhý gól nepridalo aj keď niekoľko streleckých príležitostí malo, ale najskúsenejší hráč Spartaka brankár  Kopčan bol pozorný.  V záverečnej štvrťhodine sa osmelili aj hostia a po ich rohovom kope skončila lopta na brvne domácej svätyne. V závere sa však predsa len ešte potešili z gólu domáci.  Hostia zahrávali rohový kop, ktorí šaľania odvrátili a po presnej prihrávke na vysunutého Ninkoviča, ktorý po sóle v 88. minúte prestrelil vybiehajuceho brankára a poistil zaslúžené víťazstvo chemikov.                                                                                                                                                                     

Jozef  SKLENÁR 

Výsledky 23. kola: Gabčíkovo - Dubnica 0:4; Galanta - DAC "B" 1:0; Topoľčany - Prievidza 2:1; Nové Zámky - Púchov 3:1; ViOn "B" - Beluša 1:0; Trnava "B" - V. Ludince 1:0; Lednické Rovne - Nemšová 1:2.  

Tabuľka po 23. kole: 1. Dubnica 52:7 - 58 bodov; 2. Borčice 58:21 - 54 bodov; 3. Ledn. Rovne 40:18 - 51 bodov; 4. N. Zámky 35:23 - 48 bodov;.... 9. ViOn "B" 37:34 - 34 bodov;.... 11. ŠAĽA 34:39 - 29 bodov; ... 16. Prievidza 18:53 - 12 bodov; 17. Bánovce n/B 15:57 - 12 bodov; 18. Topoľčany 15:67 - 12 bodov.

PROGRAM: sobota 21. 4. 2018 o 16.00 hod. Prievidza (16. miesto) - Duslo Šaľa (11. miesto).