Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.07.2016 - 14:01  //  aktualizácia: 09.07.2016 - 14:50  //  zobrazené: 3944

Žihadielko si už užívajú naše deti

Hlasovanie počas šiestich týždňov, zbieranie nektáru so včielkou Majou a súboj medzi mestami – výsledok spoločnej snahy Šaľanov a priateľov mesta si mohli v sobotu prví návštevníci odskúšať.

Symbolický kľúč od detského ihriska Žihadielko prevzal primátor mesta Jozef Belický od obchodného riaditeľa Lidl Radoslava Lešku. Pásku pomohli prestrihnúť štyria najpovolanejší - deti. Mesto bude okolie ihriska ďalej zveľaďovať.

Stovky detí, ale i dospelých a aj skôr narodení sa prišli pozrieť na veľkú udalosť – na slávnostné otvorenie tvrdo vybojovaného ihriska. Detský sen sa mohol naplniť práve v Šali vďaka denne zasielaným hlasom počas súťaže začiatkom roka – bolo ich viac ako 134-tisíc. „Sme Šaľania a dokázali sme to aj v tomto hlasovaní. Z bezútešného piateho miesta sme sa za niekoľko dní prebojovali na predné pozície, potom vyradili tých, ktorí podvádzali. Nám nezobrali ani jeden hlas! Šaľania a tí, ktorí nám posielali hlasy, hrali fair play. Tento proces ukázal aj niečo iné – že sa dokážeme spojiť. Bez ohľadu na svetonázor či politický názor nás dokázali spojiť naše deti,“ povedal primátor mesta Jozef Belický, ktorý počas súťaže taktiež povzbudzoval k hlasovaniu. Teší sa aj na to, že sa na ihrisku zahrajú aj jeho dve vnúčatá.

Okolie ihriska vo vnútrobloku SNP, Vajanského, Nešporova bude mesto skrášľovať a spríjemňovať – pribudne tu ešte zeleň a lavičky. Cieľom však bude neobmedzovať ani ostatné deti, ktoré majú hneď vedľa plochu na ďalšie športové hry. V najbližšom období vybuduje mesto vstup na ihrisko – napojený bude z chodníka zo strany Vajanského ulice. Strážne oko na ihrisku bude mať správca, obyvateľ z okolitého činžiaku. Starať sa bude napríklad aj o pravidelné prikrývanie pieskoviska, aby sa zabránilo znečisteniu prípadnými túlavými zvieratami.

Na návštevníkov novootvoreného ihriska čaká v sobotu 9. júla celodenný program – Trpaslíci z RTVS, Včielka Maja, ale i maľovanie na tvár, tvorivé dielne, stánky s pochutinami. Zabaviť sa môžete do 18-tej hodiny.

Počas leta pribudnú herné prvky aj v areáli centrálnej mestskej zóny, neďaleko amfiteátra.

 

(ek)