Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.05.2016 - 12:55  //  aktualizácia: 20.05.2016 - 12:58  //  zobrazené: 3515

Žihadielko by malo byť hotové v júli

Detské ihrisko Žihadielko v hodnote 87-tisíc si vybojovali Šaľania spoločnými silami. Kedy si ho budeme môcť užiť naplno?

Spoločnosť Lidl postaví po celom Slovensku 10 ihrísk. Ako prvé sa budú môcť tešiť deti z Pezinka, ihrisko plánujú slávnostne odovzdať na Medzinárodný deň detí 1. júna. Čaká na nich veľkolepý celodenný program. Ukrátení však nebudú ani Šaľania, aj keď si na ihrisko vo vnútrobloku SNP, Nešporova, Vajanského ešte chvíľu počkajú.

V súčasnosti prebiehajú vyjadrenia k vytyčovaniu inžinierskych sietí a ďalšie administratívne úkony. Podľa plánov odovzdá mesto stavenisko 20. júna 2016. Ak všetko pôjde tak ako má a stavebným prácam bude priať aj počasie, predpokladaný termín prevzatia hotového detského ihriska Žihadielko je 9. júla 2016. Tento deň vychádza na sobotu, program je sľubný. Začne sa odovzdaním symbolického kľúča od ihriska primátorovi mesta Jozefovi Belickému, na malých návštevníkov bude čakať množstvo prekvapení, hier, občerstvenia a zábavný program.

 

  • vnútroblok SNP, Vajanského, Nešporova, na fotke zľava: Gabriela Braníková z MsÚ Šaľa, primátor Šale Jozef Belický a zástupkyňa spoločnosti Lidl Zuzana Sobotová
  • vnútroblok SNP, Vajanského, Nešporova