Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.04.2016 - 13:35  //  aktualizácia: 06.04.2016 - 13:38  //  zobrazené: 785

Žihadielko bude vo vnútrobloku, v centre mesta pribudnú herné prvky

Témou včerajšieho mimoriadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva bolo aj umiestnenie detského ihriska Žihadielko. Väčšina prítomných sa zhodla na tom, aby sa vybudovalo vo vnútrobloku ulíc SNP, Vajanského, Nešporova. Snahou mesta bude umiestniť ďalšie herné prvky aj v blízkosti centra mesta.

 

Poslanec Peter Gomboš dal aj poslanecký návrh, aby sa Žihadielko postavilo vo vnútrobloku. Jeho návrh podporili 15-ti z 19-tich prítomných poslancov. Dvaja boli proti, dvaja sa zdržali.

 

V súťaži o ihrisko Žihadielko uspela Šaľa so 134 326 hlasmi a tak sa nám podarilo umiestniť sa na prvom mieste. Spoločnosť Lidl je aj v súčasnosti v kontakte s mestom, momentálne sa riešia ďalšie kroky k začatiu realizácie výstavby. Ihrisko by mali slávnostne a veľkolepo odovzdať v júni alebo v júli.

 

Z ankety na sociálnej sieti vyplynulo, že ihrisko v blízkosti centra mesta chýba. Je to pre mesto signál, aby v tejto lokalite umiestnilo herné prvky. Financie, ktoré by si vyžadovali terénne a stavebné práce v prípade výstavby ihriska Žihadielko na ulici Dolnej, sa investujú do umiestnenia niekoľkých herných prvkov v blízkosti centra mesta.

 

Mesto každoročne investuje do detských ihrísk, inak tomu nebude ani v tomto roku. V týchto dňoch práve prebieha oplotenie ihriska na ul. V. Šrobára. Onedlho sa začne výmena piesku na pieskoviskách. Budeme informovať aj o ďalších plánoch zveľaďovania detských ihrísk na území mesta.

 

  • 5. apríl 2016, MsZ Šaľa
  • hlasovanie o vnútrobloku ako o mieste výstavby ihriska Žihadielko
  • hlasovanie o vnútrobloku ako o mieste výstavby ihriska Žihadielko