Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 28.05.2018 - 10:28  //  aktualizácia: 29.05.2018 - 15:57  //  zobrazené: 1383

Žiadosť o označenie smeru

Žiadosť šalianskych poslancov na Slovenskú správu ciest, celé znenie žiadosti:
 
Žiadame Vás týmto o zabezpečenie umiestnenia dopravných značiek a nápisov, ktoré ukazujú smer premávky na okresné mesto Šaľa na 3 kruhových objazdoch v blízkosti mesta Galanta.

Dňa 19.5.2018 sme sa vracali zo služobnej cesty v našom družobnom meste Telč a spočítali sme, že je potrebné doplniť 9 označení tohto smeru. Naši priatelia z Telča nás na túto skutočnosť upozornili, lebo oni sami sa prednedávnom nevedeli na tejto ceste zorientovať a „previezli“ sa až do Šoporne, odkiaľ sa museli do Šale vracať. Pre cudzincov totiž nemusí byť zrejmé, že smer Nové Zámky zároveň znamená aj smer na Šaľu.

Touto cestou by sme Vás chceli požiadať aj o označenie smeru na Šaľu zo všetkých smerov vedúcich do nášho okresného mesta.

Zároveň prosíme o obnovu a vyčistenie vstupnej cesty do Šale od Galanty pri benzínovej stanici Slovnaft a výmenu vymedzovacích prvkov za nové a modernejšie, lebo táto časť mesta
je našou, ale aj vašou vizitkou a na jej neestetický vzhľad nás už upozornili mnohí naši občania, ktorí sprevádzali svojich zahraničných hostí v našom meste.

Pred niekoľkými rokmi sme iniciovali stretnutie na Mestskom úrade ohľadom bezpečnosti premávky na križovatke pri Trikote na ul. SNP, ktorá je problémovým miestom, lebo sa tam pravidelne stávajú menšie aj väčšie dopravné nehody pre jej neprehľadnosť. Mnoho z nich nie je zaregistrovaných políciou, lebo vodiči sa dohodnú medzi sebou. Pomohlo by inštalovanie výstražného zariadenia, ktoré by upozornilo na smer hlavného ťahu.
Za promptné vybavenie našej žiadosti vopred ďakujeme.
Ing. Gabriela L a c k o v á, v.r.
poslankyňa MsZ v Šali

Ing. Róbert A n d r á š i, v.r.
poslanec MsZ v Šali