Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.03.2019 - 12:02  //  aktualizácia: 28.03.2019 - 12:03  //  zobrazené: 2572

Zberný dvor má slúžiť len Šaľanom

Služby zberného dvoru v poslednom čase využívajú aj obyvatelia okolitých obcí. Zabúdame pri tom na fakt, že aj tento odpad sa ráta za „šaliansky“. Poplatky za spracovanie odpadu v konečnom dôsledku môžu pocítiť Šaľania.

Staré kusy nábytku, ale i televízor či chladničku možno bezplatne odovzdať na zbernom dvore vo Veči šesť dní v týždni. Jedinou podmienkou je byť obyvateľom mesta – čiže na bezplatné využitie služieb dvora je potrebné preukázať sa občianskym preukazom. Práve tento doklad, v dobrej viere, požičiame známym zo susednej obce a tí si tony odpadu vyvezú takpovediac na náš účet na večiansky zberný dvor. Voči prírode sme síce boli ohľaduplní, voči svojej peňaženke ale určite nie. Množstvo odpadu, ktoré odovzdajú Šaľania, či „cezpoľní“ na občiansky preukaz Šaľana, sa ráta ako odpad Šaľanov. Platí jednoduchá matematika -  čím viac odpadu nad rámec, tým vyšší konečný poplatok pre obyvateľov. Ten však zaplatia Šaľania.

Prosíme obyvateľov, aby nepožičiavali svoje občianske preukazy ľuďom z okolitých miest a obcí na vyvážanie odpadu na „náš“ zberný dvor. Namiesto toho upozornite svojich známych, nech sa informujú na možnosti zbavenia sa odpadov na miestnom obecnom úrade. Každá obec má totiž povinnosť zabezpečiť pre svojich obyvateľov miesto alebo spôsob legálneho zbavovania sa rôzneho druhu odpadu.

 

(ek)