Domov   >  Kultúra
publikované: 12.04.2017 - 12:49  //  aktualizácia: 12.04.2017 - 13:43  //  zobrazené: 1200

Vyhodnocujeme už 7.ročník súťaže Esej Jána Johanidesa

V apríli nás čaká vyhodnotenie 7.ročníka súťaže Esej Jána Johanidesa. Je to literárna súťaž pre mladé talenty z Nitrianskeho a Trnavského kraja, ktorú organizuje Literárne informačné centrum Bratislava v spolupráci s Mestom Šaľa.
Každoročne sa vyberú tri myšlienky Jána Johanidesa z ktorých si stredoškoláci môžu zvoliť jednu, na ktorú napíšu svoju súťažnú prácu. Eseje prihlásené do súťaže vyhodnocuje odborná porota, ktorej spravidla predsedá riaditeľka LIC v Bratislave. Tento ročník sprevádzajú tieto 3 myšlienky.

1.Každý je aspoň raz vinníkom

2.Vtom sa ukazovákom, nevedomky, zľahka dotkol akéhosi polozmrazeného kúska mäsa na mäsiarskom pulte, a zároveň znovu videl, ako vykladal tých mŕtvych z vagónov. Pocítil Mauthausen cez brušká prstov.

3. Zaujímajú ma príčiny, ktoré spôsobujú premenu citov na pocity.


Vyhodnotenie súťaže sa koná vždy v Šali za účasti primátora mesta Šaľa a predstaviteľov Literárneho informačného centra. Odovzdávanie ocenení je sprevádzané hudobným doprovodom a spestrené zaujímavým literárnym hosťom. Tento rok sa budú ocenenia odovzdávať v bábkovej sále Mestského domu kultúry, dňa 26.apríla 2017 o 10,00 hod.