Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.04.2018 - 11:57  //  aktualizácia: 16.04.2018 - 14:50  //  zobrazené: 1813

Výbeh pre morky a nezbedné kozičky

„Hudri, hudri, ja som moriak veľmi múdry.“ Onedlho si túto milú rímovačku budú môcť deti opakovať aj pri živých šalianskych morkách! Ešte v tomto mesiaci sa nasťahujú do Babičkinho dvora.

V týchto dňoch sa v areáli nemocničného parku, v Babičkinom dvore, tvrdo pracuje. Výsledkom bude nový výbeh. Domov si tu nájdu morky. Priestor vedľa sliepočiek tak nezostane prázdny. Časť výbehu bude pod strieškou, kde budú mať morky aj búdku. Zostane im ale dosť priestoru aj na ďalší pohyb, no pre istotu bude oplotený priestor zabezpečený aj zhora, aby morky neuleteli.

Zajačie úmysly stále neopúšťajú naše kozičky. Nezbedniciam nezabráni pred únikom ani elektrické oplotenie, ani nové pletivo. Elektrické vedenie ich len „pošteklí“ a nové pletivo veselo nadvihnú svojimi rohami a hor sa na prechádzku po parku! Kozičky tak môžete v týchto dňoch stretnúť menej často ako predtým. Sú vypustené len keď je pri nich dozor. Kým sa plot nezabezpečí, dve kozičky sa presťahujú do nového výbehu, ktorý bude hotový v najbližších dňoch. 

Život v parku bude teda bohatší o morky ešte v apríli. Narodili sa už aj naše quessantské miniovečky. Akonáhle ich bude možné oddeliť od maminy, nasťahujú sa tiež do obľúbeného Babičkinho dvora. Noví mini obyvatelia by tak mohli pribudnúť koncom júna.

 

(ek)