Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 16.09.2020 - 16:06  //  aktualizácia: 16.09.2020 - 16:09  //  zobrazené: 1135

V Šali si pripomenú Svetový čistiaci deň zbieraním odpadu pri Váhu

Šalianski dobrovoľníci pozývajú všetkých ľudí dobrej vôle bez rozdielu veku, aby si spoločným zbieraním odpadkov pri brehoch Váhu pripomenuli Svetový čistiaci deň. Ide o iniciatívu, ktorá vznikla v roku 2008 v Estónsku, kedy jedno národné hnutie s 50-tisíc dobrovoľníkmi upratalo takmer celú krajinu od čiernych skládok a odpadkov na území. Odvtedy túto iniciatívu podporujú vo viac ako 150 krajinách.

,,Hnevá vás, že vidíte okolo Váhu odpad a čierne skládky? Nemôžete sa pozerať na tento neporiadok? Pridajte sa k nám! V sobotu 19. septembra od 9:00 do 11:30 hod. pozývame všetkých, aby prišli na veľkú pláž v Šali alebo na veľkú pláž v mestskej časti Veča," pozýva na sociálnej sieti predseda občianskeho združenia Šaľa - Tvoje Mesto Róbert Andráši.

,,Vyzývame všetkých. Malých, veľkých, deti i dospelých na čistenie oboch brehov Váhu po letnej dovolenkovej sezóne. Pozývame všetkých verejných predstaviteľov mesta, zástupcov firiem a organizácií, pridajte ruku k dielu, spoločnými silami to zvládneme," píše poslanec Mestského zastupiteľstva v Šali.

Dobrovoľníci, ktorí prídu, budú spolu čistiť šaliansku stranu aj večiansku stranu brehov Váhu. ,,Vrecia od mesta Šaľa, rukavice, občerstvenie a malý darček budú zabezpečené. Pridaj sa k nám počas Svetového čistiaceho dňa," dodal v ozname na sociálnej sieti Róbert Andráši.

Zdroj: Šaľa - Tvoje mesto / Róbert Andráši