Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.10.2017 - 10:21  //  aktualizácia: 26.10.2017 - 10:24  //  zobrazené: 984

V meste sa kosí a zbiera lístie

Kosačky, fúkare na lístie, ich následný zber a pozametanie miestnych komunikácií. Aj takto vyzerá jesenné upratovanie v meste Šaľa. Vo štvrtok a piatok skrášli mesto pešiu zónu, okolie kaštieľa, Dolnú a Vlčanskú ulicu a aj obľúbený nemocničný park. Onedlho zbaví mesto aj ostatné ulice od popadaného lístia.

S technickými pomocníkmi sa do ulíc mesta vybrali vo štvrtok zamestnanci firmy, ktorá má na starosti zeleň. Mesto zbavuje od popadaného lístia centrum mesta a nemocničný park každý štvrtok. Dnes a zajtra má ale upratovanie väčší rozsah – pridajú sa lokality na Vlčanskej a Dolnej ulici a okrem zberu lístia sa pokosí aj tráva. Pred príchodom zimy sa s kosačkami budete môcť stretnúť ešte raz. Celomestský zber lístia, čiže aj v ostatných uličkách Šale, prebehne onedlho.

Do jesenného upratovania sa zapájajú aj aktivační pracovníci. V týchto dňoch ich nájdete aj v miestnom cintoríne. Okrem zbierania lístia sa snažia aj o to, aby hroby bez údržby vyzerali počas dušičiek dôstojnejšie.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/