Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.09.2017 - 20:01  //  aktualizácia: 06.09.2017 - 08:16  //  zobrazené: 2001

V krajskom parlamente chcú hájiť záujmy mesta a okresu

Primátor Šale chce hájiť záujmy obyvateľov mesta a okresu aj v krajskom parlamente. V novembrových voľbách do vyššieho územného celku kandiduje za poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja. O podporu voličov sa bude uchádzať s ďalšími troma kandidátmi. 

Poliklinika, cesty a stredné školy sú podľa neho hlavnými témami, ktorých napredovanie by vedeli presadzovať v krajskom parlamente z poslaneckej lavice. Do volieb ide v koalícii so známymi tvárami miestnej politiky - so šalianskym poslancom a aktivistom OZ Šaľa Tvoje mesto Róbertom Andrášim, s ďalším miestnym poslancom Róbertom Tölgyesim a s okresným predsedom Smeru-SD Františkom Mrázikom. Štvorica kandiduje za trojkoalíciu Smer-SD, SNS a Most-Híd. Ich cieľom je zvýšiť kvalitu života občanov mesta a okresu v rôznych oblastiach. „Myslím si, že títo ľudia už ukázali, že chcú urobiť niečo pre tento región. Že majú na to schopnosť, silu, a hlavne, majú na to chuť,“ dodal primátor.

Primátor komunikáciou prispel k tomu, aby kraj investoval do vynovenia budovy šalianskej polikliniky a oživil jej činnosť. V týchto dňoch sa tu rozbehli rekonštrukčné práce. Približne pred dvoma rokmi presadil dlhodobý prenájom nemocničného parku. Vďaka tomu mesto investovalo do skultúrnenia parku - opravili sa chodníky, pribudol mobiliár, herné prvky pre deti, ping pongové stoly a veľkou atrakciou pre návštevníkov z celého okresu je minizoo. Štvorica je presvedčená o tom, že byť súčasťou krajského parlamentu môže byť pre obyvateľov regiónu prospešná. "Myslím si, že aj z úrovne vyššieho územného celku sa dá veľa spraviť pre naše mesto, ale aj okres. Aj keď vyšší územný celok tu nemá práve najrozsiahlejšie aktivity, ale má tu stredné školy, cesty a má tu polikliniku, ktorá sa teraz opravuje, " priblížil primátor Šale Jozef Belický. Podať kandidatúru bolo potrebné do utorka 5. septembra.

V súčasnosti náš okres zastupujú v krajskom parlamente štyria poslanci. Obyvatelia pristúpia k volebným urnám 4. novembra, zvolení zástupcovia budú mať po prvýkrát v histórii 5-ročné funkčné obdobie.

Fotografie kandidátov doplníme v stredu 6.9.2017.

 

(EK)

  • nemocničný park ožil, odkedy ho má mesto Šaľa v dlhodobom prenájme
  • v nemocničnom parku pribudli aj zvieratká
  • rekonštrukčné práce na polikline sa už začali
  • okná na zadnej časti budovy už kraj vymenil
  • rekonštrukčné práce na polikline sa už začali
  • rekonštrukčné práce na polikline sa už začali
  • Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja, zdroj foto: unsk.sk
  • Primátor Šale Jozef Belický
  • poslanec MsZ v Šali Róbert Tölgyesi
  • poslanec MsZ v Šali Róbert Andráši
  • okresný predseda SMER-SD František Mrázik