Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.11.2018 - 15:42  //  aktualizácia: 14.11.2018 - 15:51  //  zobrazené: 2343

Takmer každý klient má polohovateľnú posteľ

Seniorom v Domove dôchodcov v Šali sa spí ako v bavlnke. Do zariadenia dorazilo minulý týždň ďalších 15 polohovateľných postelí. Mesto na ich nákup získalo dotáciu vo výške 9000 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Elektricky polohovateľné postele s príslušenstvom uľahčia život klientom, ale i personálu. Pomôže im pri vstávaní či poľahnutí klientov, ale aj pri polohovaní imobilných klientov. Postele sa dajú nastaviť aj výškovo. Neodmysliteľnou súčasťou moderných postelí je aj antidekubitný matrac, rošt, inkontinenčná podložka, vzpriamovacia hrazda s hrazdičkou a diaľkový ovládač so zámkom tlačidiel. Práve antidekubitný matrac zabraňuje vytváraniu preležanín. S polohovateľnými posteľami už zariadenie má skúsenosť. Aj vďaka tejto dotácii si z 80-tich seniorov môže užívať polohovateľné postele už takmer každý klient zariadenia.

Mesto aj takouto formou prispieva k zvyšovaniu životného štandardu našich seniorov. Riaditeľka zariadenia sa teší, že mesto sa zapojilo do projektu a žiadosť mesta o dotáciu bola úspešná.  

 

Projekt sa realizuje vďaka finančnej podpore Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Projekt je spolufinancovaný z rozpočtovej kapitoly MPSVaR SR na rok 2018 z dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb.

 

(ek)