Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 15.05.2018 - 09:34  //  aktualizácia: 15.05.2018 - 09:36  //  zobrazené: 1886

Štrkový záhon pred kostolom znova opeknel

"Štrkový záhon pred kostolom znova opeknel ! Dnes si dobrovoľníci pod hlavičkou OZ Petra Bošňáka vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce ! Brigády prebiehali za slnečného počasia hneď na dvoch miestach - v štrkovom záhone pred kostolom a v parčíku pri artézskej studni na Hviezdoslavovej ulici. Pred kostolom sme vytrhali burinu, vyrezali prebytočné trávy a náletové dreviny, pozametali a nakoniec výdatne popolievali. Tu usilovne pracovali Lidka Lehocká, Danicka Miklášová, Anička Obúlaná, Livika Pešádiková, Elenka Jonisová a Gabriela Lacková.
Keď sme popíjali lahodnú kávičku a pochutnávali si na chutných pagáčikoch hrial nás výborný pocit z dobre vykonanej práce a z toho, že sme urobili užitočnú vec pre naše mesto. Chceme totiž, aby sa obyvatelia Šale a tiež návštevníci nášho mesta mohli pri prechádzke pokochať pohľadom na krásne kvitnúce kvetiny v centre mesta...
Mrzí nás, že pri lavičkách je jeden smetný kôš, ktorý už dlhodobo nemá vnútornú nádobu.Touto cestou prosíme mesto o zjednanie nápravy. Na záver brigády sme ešte v kostolnej záhrade orezali bočné výhony na stromoch, ale už sme ich nestihli pripraviť na odvoz. Veríme, že mesto znova zabezpečí odvoz vriec od sochy sv.Trojice, tak ako po každej našej doterajšej brigáde, za čo vopred ďakujeme a zabezpečí aj odvoz konárov z kostolnej záhrady. V parčíku pri artézskej studni dnes upravili kvetinové záhony a zasadili nové rastliny Jožko Novák, Laco Švikruha a Gabika Takácsová. Všetkým dobrovoľníkom srdečne ďakujeme !"