Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.05.2016 - 16:04  //  aktualizácia: 26.05.2016 - 16:12  //  zobrazené: 2307

Spevnené plochy, parkovanie i nový chodník

V meste sa stále na niečom pracuje, prinášame ďalšie novinky z referátu dopravy. Okrem opráv výtlkov a obnovy priechodov pre chodcov nezabúdame ani na ďalšie úpravy, ktoré veríme, že Šaľanov potešia. V týchto dňoch sa mesto zameria na spevnenie plôch, vytvoríme niekoľko parkovacích miest, vybudujeme chodník a obyvatelia slepej uličky vo Veči sa dočkali osvetlenia.

Na Budovateľskej ulici bol popri ceste rozjazdený trávnik. Aby sa zachovala zeleň, no aby bol úsek ľahšie prejazdný, spevní sa plocha zatrávňovacími tvárnicami. Podobne bude riešená situácia onedlho aj pri budove mestského kultúrneho strediska (pri bočnom vchode). Zatrávňovače položíme aj na ploche na Ulici B. Nemcovej – vďaka nim sa tu vytvorí 10 kolmých parkovacích miest.

Dobrú správu máme aj pre tých, ktorí doposiaľ využívali vyšľapaný chodník smerom ku Kauflandu, na Ulici 8. mája. Onedlho sa budú môcť prejsť po novom riadnom chodníku. Na tejto ulici sa uľahčí ľuďom z činžiakov aj parkovanie. Mesto tu rozšíri miestnu komunikáciu o pás na odstavenie vozidiel.

Hoci v slepej uličke vo Veči býva pomenej ľudí, isto ich poteší osvetlená cesta k ich domčeku. Ide o slepú uličku pri záhradkách na Komenského ulici.

 

(ek)

  • na Ul. 8. mája sa bude dať onedlho parkovať pozdĺž
  • na Ul. B. Nemcovej sa pripraví 10 miest na kolmé státie pomocou zatrávňovacích tvárnic
  • úpravy na Budovateľskej ul.
  • nové osvetlenie snáď poteší obyvateľov uličky pri Komenského ul. vo Veči
  • spevnená bude aj plocha pri budove MsKS v Šali
  • onedlho sa budú môcť chodci prejsť po riadnom chodníku