Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.08.2016 - 11:31  //  aktualizácia: 15.08.2016 - 12:05  //  zobrazené: 1253

Sociálny čin roka 2016

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v oceňovaní Sociálneho činu roka, ktoré sa  uskutočňuje od roku 2003 a podporuje motiváciu pre skvalitňovanie sociálnych služieb a vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

Sociálnym činom sa rozumie mimoriadne humánna a originálna aktivita pre ktorúkoľvek znevýhodnenú skupinu obyvateľstva. Nakoľko mestá a obce sú v tejto oblasti výrazne aktívne, predpokladám, že aj Váš návrh nominácie môže byť nielen ocenením, ale pre iných zároveň inšpiráciou.

Návrhy na ocenenie subjektov, ktoré podľa Vás vykonali takúto aktivitu v roku 2015 musí byť podaný do 5. septembra 2016 a môže ho podať obec, fyzická osoba, občianske združenie, nezisková organizácia, nadácia, štátna organizácia, štátny orgán, vyšší územný celok, podnikateľský subjekt alebo cirkevná organizácia na e-mailovú adresu: lucia.batorova@employment.gov.sk alebo na adresu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Špitálska 4, 6, 8, 816 43 Bratislava.

Na základe zaslaných a vyhodnotených nominácií komisia spracuje návrhy na ocenenie, pričom bude prihliadať predovšetkým na kreativitu, efektivitu a cielenosť aktivít, kvalitu poskytovanej služby a jej vplyv na zlepšenie životnej situácie občanov. 

Na ocenenie za Sociálny čin roka je možné navrhnúť ktorékoľvek zariadenie, obec, mesto, neziskovú organizáciu, právnickú, či fyzickú osobu, ktorá akýmkoľvek výnimočným a humánnym spôsobom, nad rámec svojich pracovných povinností, bola nápomocná. 

Prílohy