Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.10.2017 - 14:17  //  aktualizácia: 16.10.2017 - 14:28  //  zobrazené: 1222

Služba UtilityReport pomáha stavebníkom v Šali

Mesto Šaľa ponúka svojim občanom novú bezplatnú službu, ktorá ma za cieľ zjednodušiť agendu spojenú s procesom „vyjadrenia k existencii sietí“.

Na webových stránkach mesta (www.sala.sk) bol zriadený odkaz pre prístup k aplikácii UtilityReport, kde je žiadateľ systematicky vedený k vyplneniu formulára pre vytvorenie „Žiadosti o vyjadrenie k existencii sietí“. Žiadateľ na základe vyplneného formulára rozošle elektronickú žiadosť všetkým správcom inžinierskych sietí, ktorí sú pre dané územie aktívne zapojení do služby. Pre ostatných správcov inžinierskych sietí, ktorí momentálne neumožňujú príjem žiadostí touto formou, sú vygenerované PDF súbory pre možnosť vytlačenia a doručenia svojpomocne. Vytvorená žiadosť je v súlade s platnou legislatívou.

V spolupráci s dodávateľom služby (firma HRDLIČKA - SLOVAKIA s.r.o.) bol pre pôsobnosť nášho stavebného úradu zostavený tzv. register správcov, čo je aktuálny zoznam správcov, ktorých inžinierske siete sa nachádzajú na území mesta Šaľa.

Služba UtilityReport je pre žiadateľov elegantný, rýchly a bezplatný spôsob, ako podať žiadosť o vyjadrenie správcom inžinierskych sietí tak, aby nikto nebol opomenutý a aby žiadosti jednotlivým správcom neboli odoslané nadbytočne.

Na podanie žiadosti postačí pripojenie na internet a bežný webový prehliadač. Ovládanie aplikácie je jednoduché, intuitívne a doplnené pomocníkom pre jednotlivé kroky.

UtilityReport – Elegantné riešenie pre podanie žiadosti o vyjadrenie k existencii sietí

Odkaz na službu nájdete na boku internetových stránok mesta Šaľa s nazvom "inžinierske siete" ale aj v hlavnom menu "Chcem vybaviť"