Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.11.2018 - 13:02  //  aktualizácia: 07.12.2018 - 13:14  //  zobrazené: 2437

Sledujte naplnenosť kontajnerov vo Veči cez aplikáciu

Stiahnite si aplikáciu, budete vedieť, ktorý kontajner je do akej miery naplnený.

S radosťou vám oznamujeme, že výstavba kontajnerových stojísk s polopodzemnými kontajnermi je na vašom sídlisku Veča úspešne ukončená. Zostáva nám odskúšať vývoznú techniku a zaškoliť obslužný personál a odsťahovať staré kontajnery  Nový systém zberu odpadov vám bude plne k dispozícii od začiatku decembra.

Predpokladaný termín, kedy odskúšame nový spôsob vývozu odpadu je tento štvrtok, 29. 11. 2018. Staré kontajner sa budú sa sťahovať koncom tohto a ďalšieho týždňa.

Súčasťou kontajnerov sú aj senzory na sledovanie naplnenosti nádob.

Prostredníctvom intuitívneho webového rozhrania a mobilnej aplikácie môžete sledovať aktuálny vývoj naplnenosti zberných nádob.

Súčasťou riešenia lora: LINK WASTE je verejne dostupná a bezplatná mobilná aplikácia, pomocou ktorej môže ktokoľvek vidieť mapu s polohou kontajnerov vo svojom okolí a naživo aj stav ich zaplnenia.

Mobilná aplikácia Vás informuje o najbližších voľných kontajneroch vrátane druhu odpadu, pre ktoré sú určené a naviguje Vás k vybranému kontajneru.

 

Ako sa dostanete k informáciám mobilnej aplikácie ?

Mobilná aplikácia Citizen App je dostupná pre iOS aj Android. Otvorte Váš internetový prehliadač na mobilnom zariadnení a vyhľadajte webovú stránku http://www.sensoneo.com/app Automaticky budete presmerovaný do Apple store alebo Google store, kde si môžete aplikáciu zadarmo stiahnuť. 

 

Ako aplikáciu používať ?

Vždy sa uistite, že máte zapnuté lokalizačné služby na Vašom mobilnom zariadení.

Na hlavnej obrazovke Lokátor kontajnerov nájdete všetky dostupné kontajnery vo Vašej blízkosti. Môžete si priblížiť, oddialiť mapu a vidieť všetky monitorované kontajnery nielen na Vašej ulici, vo Vašom meste, ale na celom svete.

 

Pozrite sa, ako je zaplnený kontajner vo Vašej blízkosti pre konkrétny druh odpadu.

Nájdite najbližšie stojisko kontajnerov, kliknite na ikonu a uvidíte podrobnosti o tom, ako sú jednotlivé kontajnery zaplnené. Percento, ktoré vidíte, predstavuje aktuálnu naplnenosť kontajnera.

 

Zvoľte si najkratšiu cestu ku kontajneru

Po zvolení kontajnera môžete kliknúť na zelenú ikonu panáčika a navigovať sa tak najkratšou trasou ku kontajneru.

 

Nahláste problém

Ako inteligentný občan môžete nahlásiť problém s kontajnerom alebo odpadom, čím sa urýchli jeho vyriešenie. V ponuke Nahlásiť problém, ktorý sa zobrazí po kliknutí na kontajner, môžete vybrať medzi predvolenými problémami, prípadne napísať svoj postreh.

 

Priložte fotografiu

Ak reportujete problém, môžete ho odfotiť priamo cez aplikáciu a poslať fotografiu.

 

Výstavba stojísk s polopodzemnými kontajnermi bola spolufinancovaná z nenávratného finančného príspevku v rámci výzvy č. OPĽZ-PO6-SC611-2017-1 v rámci Operačného programu ľudské zdroje (ďalej len „OPĽZ”), Prioritná os: 6 „Technická vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít“ a z vlastných zdrojov mesta.

  • ilustračné foto
  • ilustračné foto