Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.08.2019 - 11:09  //  aktualizácia: 20.08.2019 - 11:21  //  zobrazené: 2956

SKATEPARK už môže využívať aj verejnosť

Dňa 18. augusta 2019 otvoril svoje brány novovybudovaný šaliansky skatepark, ktorý sa nachádza na futbalovom štadióne v Šali. Počas tohto dňa, si ho mali možnosť vyskúšať aj hviezdy tohto športu z celého Slovenska. Svojimi nebezpečnými kúskami sa predviedli aj šalianski skateboardisti. „Sú tu prvky, ktoré sú pre úplných začiatočníkov, pre pokročilých, čo sa týka náročnosti, je to dosť rôznorodé,“ upresnil jeden zo staviteľov skateparku a zároveň skateboardista z Maduníc Braňo Moravčík.

Počas slávnostného dňa sa konala Street League kvalifikácia a po nej sa spustila Cash for Tricks. O kúsok ďalej, sa na chodníku so základmi pohybov tohto športu mohli oboznámiť i deti a mládež, pre ktorých bola pripravená škola skate-u. „Verím, že raz aj z tohto skateparku budeme počuť o zvučných menách. Mali sme tu dnes už aj majstra Slovenska, ktorý tu niečo ukázal zo svojho umenia a to čo najviac želám všetkým, ktorí budú využívať tento športový priestor je, aby ich sprevádzali nielen úspechy, ale aby sa im vyhýbali akékoľvek zranenia,“ uviedla viceprimátorka Šale Danica Lehocká. 

Vybudovanie tohto skateparku predstavuje prínos pre šport, nakoľko patrí medzi veľmi obľúbený šport u mladých. S nápadom vybudovať skatepark sa na mesto obrátil poslanec MsZ v Šali Marek Molnár a s iniciatívou prišli aj samotní skateboardisti. „S iniciatívou postaviť tu takýto skatepark som prišiel aj ja a som veľmi rád, že nám mesto vyhovelo. Je úplne super, vzhľadom na veľkosť, je jeden z najlepších skateparkov na Slovensku. Je zatiaľ malý, ale je veľmi dobrý,“ uviedol skateboardista zo Šale Richard Eliáš, ktorý je prezývaný aj otcom skateparku. ,,Ja si myslím, že toto je naozaj príklad dobrej praxe, ako to vyzerá, keď mesto načúva svojim občanom a keď spolu užitočne komunikujú,“ doplnila viceprimátorka Šale Danica Lehocká.

Nakoniec podujatia, viceprimátorka Šale Danica Lehocká, predseda Komisie mládeže a športu Peter Szalay a skateboardista alias otec šalianskeho skateparku Richard Eliáš, slávnostne prestrihli červenú stuhu a tým dali Skatepark do užívania aj verejnosti. Táto plocha, tak teraz môže slúžiť nielen skateboardistom, ale aj BMX nadšencom, či kolobežkárom. ,,Po dohode s futbalovým oddielom, sa určil tento priestor, ktorý je podľa môjho názoru, pre verejnosť veľmi dobre prístupný,“ doplnil poslanec mestského zastupiteľstva a zároveň predseda Komisie mládeže a športu v Šali Peter Szalay.

 

 

(DH)