Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 21.10.2016 - 21:11  //  aktualizácia: 21.10.2016 - 21:31  //  zobrazené: 2785

Šalianskym seniorom zaspievala aj Gizka

Vonku nás už víta jeseň a s ňou mesiac október – mesiac úcty k starším. Mesto Šaľa každoročne pripravuje program pre našich obyvateľov vo svojej „jeseni života“.

V podvečerných hodinách dňa 21. októbra sa v priestoroch Estrádnej sály Domu kultúry Šaľa konalo slávnostné podujatie k vyjadreniu obdivu, rešpektu a úcty našim občanom v seniorskom veku. Pozvaní boli hostia z našich 3 denných centier, z obidvoch Domovov dôchodcov, prišli aj seniori z Jednoty dôchodcov Slovenska, seniori z Hetmínu a Kilíča. Pozvánku dostalo aj Denné centrum zdravotne postihnutých a dôchodcovia z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Podujatie otvoril primátor mesta Šaľa Jozef Belický, ktorý svojim príhovorom rozveselil a zároveň dojal každého zúčastneného. O milé a krásne vystúpenie sa postarali deti z Detského folklórneho súboru Šaľanček, svoje umenie predviedli aj spevokoly z denných centier. Dôchodcovia ale netrpezlivo očakávali aj hlavnú „hviezdu“ večera, známu Gizku Oňovú. Už len svojím vstupom na pódium začala veselú zábavu a za súčasného moderovania odspievala niekoľko svojich hitov, pri ktorých jej asistovali aj nadšení hostia. Do tanca zároveň hrali aj vynikajúci „Duo Seniors“ zo Šale, kým každý z našich seniorov dostal od Jozefa Belického, Danici Lehockej alebo Františka Botku krásnu ružu s malou pozornosťou.

Podujatie plné radosti, sĺz dojatia aj šťastia ukončila veselá „tancovačka“, na ktorú ani jeden zo zúčastnených nezabudne. Našim seniorom ďakujeme že sú, že nám odovzdávajú svoje skúsenosti, že sú tu vždy pre nás – veselí, skúsení a vždy ochotní pomôcť.

 

 

Babička ma naučila variť si čaj s medom.
Opravovať , čo kde treba, to zas robím s dedom.
Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia.
Aj keď dačo vyparatím, našim nepovedia.
Sú to verní kamaráti, často u nich bývam.
Raz im všetko s láskou vrátim,
v  srdiečku ich skrývam.

Viera Dobiášová – Moji starkí

 

 

Fotografie čoskoro doplníme

(alx)