Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.04.2019 - 08:32  //  aktualizácia: 24.04.2019 - 09:19  //  zobrazené: 2153

Šaľania sú opäť bližšie k obchvatu

Aj vedenie mesta Šaľa s radosťou prijalo novú informáciu ohľadne obchvatu: Slovenská správa ciest už vyhlásila súťaž na výstavbu obchvatu mesta. Súťaž zverejnila SSC vo vestníku verejného obstarávania v utorok 23. apríla 2019.

Primátor Šale Jozef Belický so svojou zástupkyňou Danicou Lehockou ešte v januári navštívili generálneho riaditeľa SSC Romana Žemberu, aby sa informovali o stave výstavby. Už vtedy sa zástupcovia nášho mesta vrátili z Bratislavy s dobrými správami: v januári totiž podala SSC  žiadosť o stavebné povolenie obchvatu. Zdá sa, že sa veci naozaj hýbu vpred – po troch mesiacoch zverejnila SSC oznámenie o vyhlásení súťaže vo vestníku verejného obstarávania. „Tešíme sa, že prípravy na realizáciu obchvatu napredujú míľovými krokmi. Naša snaha - spoločné úsilie vedenia mesta i obyvateľov prináša svoje výsledky,“ povedal primátor s nadšením po návšteve SSC. Znamená to, že výstavba by sa reálne mohla začať koncom tohto roka.

Podľa podkladov súťaže pôjde o zákazku, ktorej cena sa odhaduje na viac ako 60 miliónov eur. Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov. Stavba pozostáva z vybudovania preložky cesty I/75 v dĺžke viac ako 11 kilometrov a súčasťou stavby bude aj most vedúci cez rieku Váh v dĺžke 705 metrov. Záujemcovia o realizáciu môžu svoje ponuky predkladať do 6. júna 2019.

 

(ek)