Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.11.2015 - 13:39  //  aktualizácia: 11.11.2015 - 14:05  //  zobrazené: 988

Šaľa už chystá vianočné trhy, budú mať aj charitatívny rozmer

Teplým punčom na vianočných trhoch sa budú môcť zohriať návštevníci aj v Šali aj v mestskej časti Veča. Stánky a program totiž zabezpečí mesto v spolupráci s kultúrnym strediskom na oboch stranách Váhu. Atraktívnou časťou programu bude aj návšteva Coca Cola kamiónu, ktorým do Šale zavíta Santa so svojími pomocníkmi škriatkami. Ich návšteva bude mať aj charitatívny rozmer.

 

Vianočné trhy budú najskôr vo Veči na Pribinovom námestí, začnú sa vo štvrtok 10. decembra a potrvajú do 13. decembra. Stánky s občerstvením budú k dispozícii vo štvrtok od 12.00 hod. do 20.00 hod. Od piatka do nedele až dovtedy, kým budú mať ľudia záujem, najneskôr však do 22.00 hod.

 

V Šali sa vianočných trhov dočkáte od 15. decembra do 22. decembra na námestí pred mestským úradom. Teplé nápoje si budete môcť zakúpiť v podobných časoch ako vo Veči, čiže cez pracovné dni do 20.00 hod., v piatok a cez víkend do 22.00 hod. Medzi predajcami nájdete aj zopár farmárov z Farmárskych trhov – svoje produkty chce ponúkať napríklad predajca ovocných vín či talianskych potravín (syry, olivy, klobásky). Samozrejme nebudú chýbať ani klasické dobroty – mastný chleba s cibuľou, lokša, varené víno či medovina.

 

Program trhov bude pestrý, obyvateľov a návštevníkov potešia aj tanečníci domácich folklórnych súborov! 13. decembra vystúpia na večianskych vianočných trhoch súbory Šaľan a Šalanček! Predvedú sa aj Šaľanom, v sobotu, 19. decembra popoludní. Po nich sa môžete tešiť na príchod Santu Vianočným kamiónom Coca-Cola. Ich návšteva bude mať aj charitatívny rozmer. Počas programu pre deti sa budú predávať produkty a reklamné predmety Coca Cola – výťažok z predaja poputuje niekomu zo Šale, komu takýto dar pred Vianocami skutočne pomôže.