Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.01.2019 - 15:01  //  aktualizácia: 29.01.2019 - 15:07  //  zobrazené: 2358

Šaľa má ďalší elektromobil

Šalianska radnica pokračuje v „zelenom“ trende a svoj vozový park rozšírila o ďalší elektromobil. Na jeho kúpu získalo mesto financie z envirofondu.

„Už pri kúpe elektromobilov pre políciu sme chceli byť príkladom, aj používanie elektromobilu prispeje k zlepšeniu životného prostredia. Pokračovali sme ekologickým elektrobusom mestskej hromadnej dopravy. Teraz sme získali grant z envirofondu na kúpu takéhoto elektromobilu,“ priblížil primátor Šale Jozef Belický. Nissan Leaf bude slúžiť pre potreby referentov mestského úradu, ktorí svoju prácu často vykonávajú aj mimo kancelárií, v teréne – najmä zamestnanci referátu dopravy, životného prostredia i z iných oddelení. Na kúpu elektromobilu získalo mesto dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške takmer 30-tisíc eur, z vlastných zdrojov doložilo približne 1500 eur.

Nabíjačku zakúpi mesto taktiež z vlastných zdrojov a bude v budove mestského úradu, k dispozícii je však aj v mestskej časti Veča. Dokonca je kompatibilná aj nabíjačka, ktorú má mestská polícia. Strážcovia zákonov používajú dva elektromobily už tri roky a podľa náčelníka Petra Krokavca sú s ekologickými vozidlami plne spokojní. Podľa Vladimíra Hausa z dodávateľskej spoločnosti Auto Impex jazda elektromobilom je ideálna na krátke trate, teda aj v rámci mesta. „To je presne poslanie elektromobilov, kde by malo slúžiť. Podľa štatistík, ktoré máme, ľudia na elektromobiloch nenajazdia viac ako 70 kilometrov denne a na to je to auto ako stvorené,“ dodáva Vladimír Haus.

 

Tento projekt podporil

Environmentálny fond

 

(ek)