Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.08.2017 - 13:25  //  aktualizácia: 14.08.2017 - 13:39  //  zobrazené: 1487

Riešili psíčkarov aj nezhody medzi občanmi

Šalianski strážcovia zákona zasahovali v júli 2017 na svojich pravidelných obchôdzkach, pomohol im aj kamerový systém a hlásenia občanov mesta. Napriek tomu, že je júl prvým prázdninovým mesiacom a počasie nám tiež prialo, pri rušení nočného kľudu zasahovali na základe ohlásenia len šesťkrát. Zato mnohokrát úradoval práve alkohol. Či už to bolo požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách alebo spánok na ulici v podnapitom stave, policajti takéto situácie riešili až 18-krát.

Policajti ale často zasahujú aj pri nezhodách občanov. Vzniknuté problémy medzi rozdielnymi generáciami alebo nezhody a bitky neznámych ľudí, ale aj rodinných príslušníkov musia v niektorých prípadoch riešiť aj uložením pokuty či odovzdaním štátnej polícii. Formou blokových pokút riešili naši mestskí policajti v júli aj založenie dvoch skládok drobného stavebného odpadu na ulici Hollého, posvietili si ale aj na majiteľov psov. Priestupku proti podmienkam držania psov sa dopustilo 13 majiteľov, niektorým bola uložená pokuta.

Šalianski policajti celkovo v júli 2017 uložili 27 pokút v celkovej sume 320 Eur, najviac priestupkov bolo zaznamenaných v oblasti cestnej premávky.

(alx)

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/