Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.05.2016 - 10:54  //  aktualizácia: 19.05.2016 - 11:13  //  zobrazené: 1962

Rada starších mala pripomienky aj spomienky

Chceli by viac informácií na úradnej tabuli, obnoviť vodorovné značenia na spomaľovačoch a v nemocničnom parku vraj bola kedysi artézska studňa. Aj o týchto témach sa rozprávali primátor a prednostka mestského úradu s 9-člennou Radou starších na minulotýždňovom stretnutí.

Šalianska Rada starších je orgán zložený z 9-tich členov, medzi nimi sú aj predsedovia jednotlivých denných centier v meste a tiež predseda Klubu zdravotne postihnutých a ďalších združení. Radu starších pozval na stretnutie primátor Jozef Belický. Okrem toho, že sa návšteva aktívne zaujímala o dianie v meste, členovia mali aj niekoľko pripomienok.

Primátor im priblížil, ktoré miestne komunikácie opravilo mesto v uplynulých týždňoch, zmienil sa aj o plánovanej oprave chodníka na Dolnej ulici a o prebiehajúcej výstavbe multifunkčného ihriska na ZŠ J. C. Hronského. Hovoril aj o plánoch s nemocničným parkom – mesto tu plánuje zriadiť minizoo. Členovia Rady starších si pri tejto téme zaspomínali na artézsku studňu v nemocničnom parku. Tí skoršie narodení zostali prekvapení, veď artézska studňa tu už desaťročia nie je.

Rada starších mala k životu v meste aj zopár pripomienok. Poprosili mesto, aby informácia o odstávke elektriny bola zverejnená aj na úradnej tabuli – nie všetci totiž majú prístup k internetu. Primátor prisľúbil, že akonáhle dostane informáciu mesto od elektrikárov, zverejní ju aj fyzicky. S úradnou tabuľou súvisela aj ďalšia pripomienka – seniori požiadali o zverejnenie zoznamu lekárov v meste s adresami ordinácií. Ďalšia ich žiadosť smerovala k doprave v meste. Podotkli málo viditeľné vodorovné značenia na spomaľovačoch. Prednostka Jana Nitrayová im odpovedala v zmysle, že túto úlohu splní onedlho referát dopravy. Spomaľovače natrú špeciálnym náterom, ktorý potrebuje k vyschnutiu a trvácnosti priemernú dennú teplotu aspoň 20 stupňov Celzia.

 

(ek)

  • Členovia Rady starších navštívili primátora Šale
  • Členovia Rady starších navštívili primátora Šale
  • Členovia Rady starších navštívili primátora Šale
  • Členovia Rady starších navštívili primátora Šale
  • Členovia Rady starších navštívili primátora Šale