Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.09.2017 - 10:21  //  aktualizácia: 22.09.2017 - 14:16  //  zobrazené: 1897

Prváci už môžu zbierať včeličky

Viac ako 250 krásnych detských úsmevov – to bola odmena primátora Šale od šalianskych prváčikov, ktorí si od neho prevzali svoje prvé ozajstné žiacke knižky. Primátor Jozef Belický s vedúcou Spoločného školského úradu v Šali Erikou Velazquezovou zaželali prvákom veľa včeličiek a čo najmenej prasiatok či smutného slniečka.

Prváci všetkých šalianskych základných škôl mali v piatok veľký deň. Primátor Šale každému osobne odovzdal žiacku knižku. Najskôr prišiel za prváčikmi do mestskej časti Veča. Už oťukaní školáci sa zišli v Spoločenskom dome vo Veči. Zo ZŠ Hollého si prišlo pre svoj doklad školáka 44 žiakov a zo ZŠ Bernolákovej 8 detí.

Na svoj „študentský preukaz“ už netrpezlivo čakali aj žiaci ostatných štyroch základných škôl. Tí sa dohodli na stretnutí s primátorom a s vedúcou školského úradu v zasadacej miestnosti mestského úradu. Svoju netrpezlivosť dali jasne najavo, keď zo zasadacej miestnosti bolo počuť ich otázku: „Jožko, kedy už príde Jožko?“. Ani z tejto miestnosti neodišiel prváčik bez žiackej knižky – ZŠ Murgaša má 66, ZŠ Ľ. Štúra 55, J. C. Hronského 63, P. Pázmánya 21 prvákov.   

Odovzdávanie žiackych knižiek nebola žiadna oficiálnosť a ani nuda. O úsmev na tvárach sa postarala Alenka Demková a Peťka Sudorová z CVČ. Deti sa zahrali na raka riečneho, ktorý ale opustil špinavú vodu. Deti dostali za úlohu ju vyčistiť. Na pomoc im prišlo korýtko riečne, teda škebľa, ako povedala Alenka Demková. K čisteniu vody sa pridali všetky deti, dokonca im pomohol aj primátor. Rak sa nakoniec vrátil do vyčistenej vody a deti si zaslúžene za vykonanú prácu mohli prevziať žiacke knižky.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/