Domov   >  Kino
publikované: 09.04.2024 - 10:51  //  aktualizácia: 09.04.2024 - 11:39  //  zobrazené: 284

Program kina (10.4.-13.4.2024)

Program kina

 

Streda 20:00 Manželia Stodolovci

Žáner: Dráma

Násilie

Sex

Vulgarizmy

Jaroslav a Dana sú mladý pár, ktorý žije v pokojnej dedine, kde sa všetci obyvatelia dobre poznajú. Keďže vidia ľahko zarobené peniaze, rozhodnú sa okradnúť svojho osamelého starého suseda, ktorého Jaroslav pritom zabije. Na ich prekvapenie polícia takmer automaticky akceptuje násilnú smrť dôchodcu ako nehodu a o prípad sa ďalej nezaujíma. To vedie Stodolovcov k presvedčeniu, že starší ľudia sú ľahkou obeťou nielen drobných krádeží, ale aj vrážd. Už niet cesty späť, Dana si obľúbila moc nad svojimi obeťami a zvláštny dobrodružný pocit víťazstva nad políciou. Jaroslav sa ocitne na križovatke, kde má šancu od Dany odísť, ale nepodarí sa mu to a musí čeliť následkom svojich i jej zločinov. Brutálne vraždy úzko súviseli s ich vzťahom, obrazom závislosti a vzájomnej manipulácie, z ktorej ani jeden z nich nemohol vyjsť ako víťaz. (Cinemart)

 

Štvrtok 18:00 a piatok 20:00 Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba

Žáner: Fantasy, Dobrodružný

Strach

Nesmrteľná značka Krotitelia duchov prichádza s ďalším pokračovaním! Callie (Carrie Noon) a Gary (Paul Rudd) sa s deťmi po udalostiach z roku 2021 usadia v New Yorku a naplno sa venujú pomoci tým, ktorých trápia nepríjemní duchovia a prízraky. Keď však mesto uprostred leta náhle zamrzne, je jasné, že noví Krotitelia majú dočinenia s hrozbou, s akou sa ešte nestretli. Rozhodnú sa preto spojiť sily s pôvodnými Krotiteľmi, no ani to tentokrát nemusí stačiť…(ITA film)

 

Štvrtok 20:00 Zóna záujmu 

Žáner: Vojnový, Historický, Dráma

Strach

Násilie

Rudolf, Hedwiga a ich štyri deti žijú vo veľkom dome s krásnou, udržiavanou záhradou. Každý deň si vychutnávajú spoločnú večeru, spomínajú na milované Taliansko, užívajú si víkendové výlety k vode a prechádzky s priateľmi. Spoza múrov ich domova sa však ozývajú znepokojujúce zvuky a občas niečí zúfalý krik. Pánom domu je totiž Rudolf Höss. Veliteľ koncentračného tábora v Osvienčime. Hoci sa vo filme nič strašné nedeje, z príbehu ide hrôza. „Chcem, aby to bol film tak trochu aj o nás. O tom, ako sa najviac bojíme toho, že by sme mohli byť ako Hedwiga a Rudolf. Aj oni boli ľudskými bytosťami,“ vysvetľuje Glazer svoje rozhodnutie zobraziť Hössa a jeho rodinu v čo možno najcivilnejšom svetle. Mrazivý film Jonathana Glazera o banalite zla si vďaka svojmu výnimočnému spracovaniu témy holocaustu odviezol Veľkú cenu z festivalu v Cannes. (AFK)

 

Piatok 17:30 Strašidlo Cantervillské

Žáner: Animovaný

Strach

Sir Simon de Canterville straší na svojom sídle Canterville Chase už tri storočia a výborne sa pri tom baví. Jedného krásneho dňa však dom kúpia Američania. Táto moderná rodina sa nedá zastrašiť, staré čarodejnícke kúzla na nich neplatia. Podarí sa sirovi Simonovi dostať otravných cudzincov zo svojho domu? Vydajte sa s nami na strašidelný výlet do starého dobrého Anglicka, kde ešte aj duchovia majú úroveň. (Vertigo distribution)

 

Sobota 20:00 Smršť

Žáner: Thriller, Mysteriózny

Násilie

Strach

Hlavným hrdinom filmového príbehu je forenzný psychológ Martin Lang (Tomáš Maštalír), ktorý prichádza spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do kúpeľov v horách. Ďaleko od civilizácie si chcú oddýchnuť a pokúšajú sa zachrániť vzťah. Prechádzajú vážnou partnerskou krízou, ktorá pramení z hlboko ukrytej traumy, a tento pobyt je pre nich ultimátom – buď svoje problémy prekonajú, alebo sa každý vyberie vlastnou cestou. Kolobeh rutinných dní však naruší príchod tajomnej zásielky – balíka s dôkazovým materiálom z vyšetrovania tragického prípadu. Odosielateľom je Langov kolega, psychológ. Ten od neho potrebuje pomoc v prípade známom ako „jazda smrti“, na konci ktorého boli štyria mŕtvi. Lang sa spočiatku zdráha, ale postupne podľahne neznámej sile, ktorá ho k prípadu priťahuje. Filip Veselovský, jeho kamarátka Nina a jej partner, policajt Gabo v jeden večer nastúpili do auta. Po jazde, ktorej trasa nedávala zmysel, auto zastalo na pumpe. Nina natankovala a jeden z mužov ju zastrelil. Šofér okamžite vyrazil smerom do lesov a po chvíli v plnej rýchlosti prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim autom. Ľudia v ňom boli na mieste mŕtvi rovnako ako Gabo. Ten však zomrel ešte predtým, guľkou do hlavy. Veselovský vyviazol s ťažkými zraneniami a teraz čelí obvineniu z viacerých trestných činov vrátane vraždy. Hrozí mu dvadsaťpäť rokov vo väzení, ale on tvrdí, že je nevinný. Snaží sa vyšetrovateľov presvedčiť, že bol k tomu prinútený a vinu a na tomto zločine nesie halný vietor.. (Bontonfilm)

 

Sledujte: 

Facebook: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/