Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.02.2023 - 15:02  //  aktualizácia: 06.02.2023 - 15:29  //  zobrazené: 3716

Pri krádeži katalyzátora ich zachytila kamera

Folkloristka Dominika prišla na tréning autom, domov sa ním už neodviezla. Neznámi páchatelia prepichli pneumatiky na jej aute. Keď sa po auto vrátila v iný deň, zistila, že z auta chýba aj katalyzátor. Páchatelia zrejme netušili, že sú pod drobnohľadom bezpečnostných kamier. Zábery z nich už má v rukách polícia.

Mladá folkloristka pravidelne cestuje kvôli tancu do Šale z Palárikova. Tak tomu bolo aj 26. januára. Auto zaparkovala na parkovisku pri Kultúrnom dome v Šali, z Ulice Partizánskej, neďaleko frekventovanej cesty. Keď chcela po tréningu nasadnúť do auta a odísť, zistila, že je to nemožné. Mala prepichnuté pneumatiky. Svoje auto tak musela nechať na parkovisku. Keď sa po auto vrátila, zistila, že je nepojazdné nie len z dôvodu zničených pneumatík, ale aj pre chýbajúci katalyzátor. Správca kultúrneho domu okamžite skontroloval zábery z bezpečnostných kamier, z ktorých sa podarilo objasniť, čo sa vlastne stalo. Zo záberov je jasné, že páchatelia, ktorí prišli autom na parkovisko večer, vystúpili z auta, prepichli pneumatiky a pešo odišli. Následne, okolo tretej hodiny v noci sa na miesto vrátili už „na istotu“. Na záberoch jasne vidieť, že sa pohybujú a niečo robia okolo auta - v tom čase zrejme z neho odstránili katalyzátor.

Páchatelia asi netušili, že sú pod drobnohľadom bezpečnostných kamier. Záznam z nich je v týchto chvíľach už v rukách štátnej polície. Veríme, že aj vďaka záberom sa podarí páchateľov odhaliť.

 

(ek)