Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.10.2015 - 10:48  //  aktualizácia: 30.10.2015 - 15:29  //  zobrazené: 1147

Predstavitelia partnerského mesta zavítali do Šale

Šaľu navštívila delegácia z partnerského mesta Orosláň. V predpoludňajších hodinách si pozreli jednotlivé oddelenia mestského úradu, neskôr absolvovali prehliadku areálu chemického závodu Duslo a zastavili sa aj na mestskej polícii.

 

14-členná delegácia z Maďarska zavítala do Šale v utorok, 27. októbra. Na mestský úrad dorazili o deviatej hodine predpoludním. Privítal ich primátor Šale Jozef Belický a prednostka úradu Jana Nitrayová. Zahraniční hostia si vypočuli krátku prezentáciu o fungovaní šalianskej samosprávy. Prezentoval ju vedúci Mestského kultúrneho strediska František Botka. Následne sa predstavitelia partnerského mesta presunuli na jednotlivé oddelenia šalianskeho úradu, podľa ich pracovnej náplne. Každý „domáci“ predstavil svojmu zahraničnému kolegovi projekt, na ktorom v súčasnosti pracuje.

 

V rámci popoludňajšieho programu navštívili hostia z partnerského mesta chemický závod Duslo. Autobusom ich previezli po areáli a v zasadačke im generálny riaditeľ Petr Bláha predstavil fungovanie, ako aj plány spoločnosti. Delegácia v sprievode šalianskych predstaviteľov mesta sa zastavili aj na mestskej polícii. Pred vstupom do budovy ich však zaujali nové elektromobily, ktoré si chcel každý pozrieť z blízka. V priestoroch mestskej polície im náčelník mestskej polície Peter Krokavec vysvetlil, ako funguje chránená dielňa či pult centrálnej ochrany. Náčelník na záver oznámil aj dobrú správu – chránená dielňa sa onedlho dočká vynovenia.

 

Partnerské mestá si navzájom vymenili skúsenosti v oblasti fungovania samosprávy, verejného poriadku či výstavby. Návšteva delegácie z Maďarska tak bola zaujímavá nielen svojím programom, ale aj informáciami a poznatkami, ktoré budú môcť samosprávy aplikovať aj v praxi.

  • Delegácia z partnerského mesta Orosláň (Maďarsko) navštívila Šaľu 27. októbra
  • Delegácia z partnerského mesta Orosláň (Maďarsko), prezentácia v Dusle
  • Delegácia z partnerského mesta Orosláň (Maďarsko), zaujali ich elektromobily mestskej polície
  • Delegácia z partnerského mesta Orosláň (Maďarsko), pozreli si aj chránenú dielňu mestskej polície
  • vpravo: veliteľ hasičskej stanici v Šali Ľuboš Tuška a veliteľ hasičov v meste Orosláň Imre Szabó