Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.08.2016 - 08:40  //  aktualizácia: 12.08.2016 - 09:15  //  zobrazené: 1934

Servis pre podnikateľov

Dávate si vyrábať vizitky či iné propagačné materiály?

 

Ak ÁNO, potom ste aj „výrobcom neobalového výrobku“ a po novom sa musíte čím skôr zaregistrovať v Organizácii zodpovednosti výrobcov pre NEOBALY. Toto všetko je predmetom nového usmernenia Ministerstva životného prostredia SR, kde sa „výrobcom neobalových výrobkov“ stáva ten podnikateľský subjekt, ktorý si tovar OBJEDNÁ a nie firma, u ktorej  si tovar objednal.

V preklade do ľudskej reči to znamená, že ak si ako právnická osoba objednáte napríklad letáky, vizitky,  propagačné materiály alebo reklamné predmety z papiera alebo z plastu pre svoju firmu, musíte si splniť tzv. vyhradené povinnosť výrobcu neobalového výrobku vy, nie firma ktorá vám ich vyrobila!

Ak si naopak, fyzická osoba objedná  v tlačiarenskej firme napríklad pozvánky na svoju súkromnú oslavu, musí za ňu plniť vyhradené povinnosti firma, ktorá pozvánky tlačila!

V prípade, že budete potrebovať pomoc, ponúkame vám odbornú spoluprácu s uzatvorením zmluvy s Organizáciou zodpovednosti výrobcov.

Neváhajte nás preto kontaktovať v prípade Vašich otázok vo firme SPEKO Šaľa s.r.o., Diakovská  9, 927 01 Šaľa na t.č.  031/771 69 10 alebo mob.0903 239 961. Radi Vám poskytneme potrebné informácie.

Jana Feketeová

http://www.odpady-portal.sk/Dokument/103104/kto-uvadza-na-trh-neobalovy-vyrobok-ministerstvo-upresnilo-niektore-pripady.aspx

 

  • ilustračná foto