Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.06.2016 - 17:49  //  aktualizácia: 10.06.2016 - 08:45  //  zobrazené: 1813

Orechovú ulicu začnú rekonštruovať v pondelok

Obyvatelia Orechovej ulice sa môžu onedlho rozlúčiť s nepohodlnou jazdou po miestnej komunikácii. Od pondelka sa rozbehnú práce, ktorých výsledkom bude novučičký povrch cesty. Komunikácia sa mala opravovať na jar budúceho roka, prečítajte si, prečo k tomu dôjde skôr.

Mesto v tomto roku naplánovalo rozsiahlu opravu piatich komunikácií, úspešne realizovalo už štyri z nich. Azda najväčšiu obľubu medzi obyvateľmi si užíva cesta na bývalú lodenicu vo Veči. Ulica Komenského je už tiež hotová. Hladký asfaltobetónový povrch cesty potešil aj obyvateľov Robotníckej ulice. Podobnou technológiou sa vynovila a rozšírila aj prepojovacia cesta medzi Budovateľskou a Vlčanskou. Mesto plánuje aj komplexnú rekonštrukciu Hornej ulice. Súčasťou vynovenia má byť aj rozšírenie cesty a vytvorenie nových parkovacích miest. Keďže však ide o rozsiahle a technicky náročnejšie práce, súvisiace povoľovacie procesy sú zdĺhavé. Začiatok prác komplikuje aj potreba prekládky inžinierskych sietí. Podľa plánov sa mali práce na Hornej ulici rozbehnúť na jeseň tohto roka. Okolnosti vybavovania povolení však nasvedčujú tomu, že sa termín začiatku prác posunie na neskorší termín. Ak by sa mesto pustilo do práce tesne pred zimnými mesiacmi, hrozilo by, že cesta zostane „rozrobená“. V zime je totiž tempo prác ovplyvnené vo veľkej miere počasím. Mesto preto začne s opravou Orechovej, ktorá si nežiada tak zdĺhavé povoľovacie procesy ako rekonštrukcia Hornej ulice. Do komplexnej rekonštrukcie Hornej ulice sa teda pustí mesto na jar budúceho roka.

Nová cesta poteší vodičov od začiatku Orechovej ulice (za kruhovým objazdom na Dolnej ulici prvá odbočka doľava) až po križovatku so Záhradníckou ulicou. Práce sa začnú už v pondelok, utorok by mali nastúpiť frézari. Rekonštrukciu cesty ukončia približne koncom júna.

V súvislosti s prácami na Orechovej ulici prosí mesto obyvateľov o súčinnosť – neparkujte autá na vozovke či na jej okraji. Obyvatelia ulice dostanú o opravách informáciu aj formou letáku do svojich schránok.

 

(ek)

  • Orechová ulica
  • Orechová ulica
  • Orechová ulica
  • Orechová ulica
  • Orechová ulica