Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.04.2018 - 10:58  //  aktualizácia: 13.04.2018 - 11:57  //  zobrazené: 1736

Oprava - Rekonštrukciu Hornej ulice blokuje obyvateľ

Mesto Šaľa dňa 4. apríla 2018 uverejnilo článok na webovej stránke www.sala.sk s názvom Rekonštrukciu Hornej ulice blokuje obyvateľ. Na základe požiadavky p. Filipa Királya, ktorú podal ústnou formou dňa 11. apríla 2018, uverejňujeme opravu časti článku. Za nepresnú informáciu uvedenú v pôvodnej časti článku sa ospravedlňujeme.

 

Pôvodné znenie časti článku:

„Navrhuje (Filip Király – pozn. autora), aby obyvatelia, ktorí potrebujú zaparkovať svoje vozidlá, tak urobili na parkovacej ploche pred športovou halou – argumentuje tým, že plocha, ktorá je dostupná do 400 metrov od Hornej ulice, nie je plne využitá.“

Opravené znenie časti článku:

Navrhuje (Filip Király – pozn. autora), aby obyvatelia, ktorí potrebujú zaparkovať svoje vozidlá, tak urobili na plochách, ktoré sú dostupné do 400 metrov. „Moje návrhy padli pre celé sídlisko, návrh sa týka Partizánskej ulice, nevyužívanej zatrávnenej plochy, kde by sa dala spraviť spevnená plocha. Takisto je tu parkovisko vybudované pri Salamone, z jednej strany je tam rezervé od-do, ktoré je možné využiť na parkovanie pred a po pracovným časom danej spoločnosti. Z druhej strany takisto by sa možno dalo. Je tu rezervé pri škôlke. Celá Kvetná ulica, takisto je tam len zelená plocha, kde  môžu byť zatrávňovače. Ďalší činžiak je na rohu Okružnej a Hornej. Takisto sú plochy pred garážami na ulici J. Kollára. Pri ul. Vajanského by sa mohli vybudovať zatrávňovacie časti, aby aspoň pol autom vedeli vybehnúť na trávnik, obrubník, Takto by mohlo vzniknúť 150 parkovacích miest a to postačí,“ opísal svoj návrh Király.  

Poznámka redakcie: Pre lepšiu predstavu si pozrite v prílohe návrh Filipa Királya. Zelenou farbou sú vyznačené existujúce parkovacie plochy, modrým tie, ktoré sú označené ako rezervé a červeným sú vyznačené plochy, kde by podľa jeho návrhu mohli vzniknúť nové parkovacie miesta.

 

(ek)

 

Prečítajte si celé znenie článku:

Rekonštrukciu Hornej ulice blokuje obyvateľ

Rozšírenie úzkej cesty, takmer 80 nových parkovacích miest a v neposlednom rade zbrusu nová cesta na Hornej ulici – to bol plán mesta a prianie väčšiny obyvateľov. Realizácia sa mala začať už v najbližších týždňoch. Rekonštrukciu však opäť blokuje obyvateľ.

Cesta na Hornej ulici je v dezolátnom technickom stave. Aj preto sa poslanci a vedenie mesta ešte v roku 2016 rozhodli vyčleniť peniaze na jej rekonštrukciu. Na základe ohlasov občanov však mesto zorganizovalo stretnutie s obyvateľmi. Konečná verzia vzhľadu vynovenej ulice tak vzišla z verejnej diskusie a tiež z výsledkov zisťovania názorov obyvateľov prostredníctvom dotazníkového prieskumu. V roku 2017 požiadalo mesto o vydanie územného rozhodnutia. Obyvateľ Ivan Vlk (na základe splnomocnenia Erika Pála) však podal v rámci územného konania námietky, čím podstatne predĺžil proces. Prekážalo mu, že pred bytovým domom na Hornej ulici 916 má byť vybudovaných 33 kolmých státí. Ďalej žiadal aj vybudovanie dvoch retardérov na vynovenej ulici. „Námietky, návrhy a pripomienky p. Ivana Vlka k územnému konaniu v celom rozsahu sú neopodstatnené, smerujúce nie k zlepšeniu súčasného stavu v záujmovom území a v bezprostrednom okolí tohto územia, ale k jeho zachovaniu a stagnácii v doterajšom nevyhovujúcom stave, preto stavebný úrad uplatnené námietky zamietol,“ píše sa v územnom rozhodnutí, ktoré vydal príslušný stavebný úrad koncom roka 2017. Aj toto rozhodnutie mal v úmysle napadnúť, jeho odvolanie však nespĺňalo všetky potrebné náležitosti. Mesto tak mohlo hneď po nadobudnutí právoplatnosti územného rozhodnutia podať návrh na vydanie stavebného povolenia. Aj k tejto časti procesu sa však má právo vyjadriť aj dotknutá verejnosť. Svoje právo opäť využil Ivan Vlk (opäť na základe splnomocnenia) a ďalší obyvateľ, Filip Király. Vo svojich námietkach opäť vyjadrili nesúhlas s vybudovaním parkovacích miest pri bytovom dome č. 916, no žiadali preveriť napríklad aj to, či v lokalite nežijú chránené druhy vtáctva. „Žiadam o dôkladné preverenie výskytu Myšiarky ušatej a iného chráneného vtáctva v danej lokalite orgánom štátnej ochrany prírody a zamedzeniu akejkoľvek stavebnej a súvisiacej činnosti, ktorá by toto vtáctvo mohla ohroziť či vyrušiť najmä počas hniezdenia,“ píše sa v podaní. Mesto tejto požiadavke vyhovelo, uskutočnila sa miestna obhliadka s odborníkmi, výskyt chráneného vtáctva potvrdený nebol. Ostatné námietky boli aj v tomto prípade odborne vyargumentované, celý proces sa však opäť predĺžil.

23. marca 2018 malo stavebné povolenie nadobudnúť účinnosť, čo by pre rekonštrukciu znamenalo definitívnu zelenú. Deň pred uplynutím lehoty, 22. marca 2018, však prišla nepotešujúca informácia – Filip Király opäť podal proti stavebnému konaniu odvolanie. Jeho argumenty v odvolaní sa len v malom rozsahu líšili od tých z minulosti. Podľa jeho názoru je vybudovanie parkovacích miest v rozpore s verejným záujmom obyvateľov. Navrhuje (Filip Király – pozn. autora), aby obyvatelia, ktorí potrebujú zaparkovať svoje vozidlá, tak urobili na plochách, ktoré sú dostupné do 400 metrov. „Moje návrhy padli pre celé sídlisko, návrh sa týka Partizánskej ulice, nevyužívanej zatrávnenej plochy, kde by sa dala spraviť spevnená plocha. Takisto je tu parkovisko vybudované pri Salamone, z jednej strany je tam rezervé od-do, ktoré je možné využiť na parkovanie pred a po pracovným časom danej spoločnosti. Z druhej strany takisto by sa možno dalo. Je tu rezervé pri škôlke. Celá Kvetná ulica, takisto je tam len zelená plocha, kde  môžu byť zatrávňovače. Ďalší činžiak je na rohu Okružnej a Hornej. Takisto sú plochy pred garážami na ulici J. Kollára. Pri ul. Vajanského by sa mohli vybudovať zatrávňovacie časti, aby aspoň pol autom vedeli vybehnúť na trávnik, obrubník, Takto by mohlo vzniknúť 150 parkovacích miest a to postačí.“ opísal svoj návrh Király.  

Mestu teraz nezostáva nič iné, len celý spis odoslať odvolaciemu orgánu, ktorým je v tomto prípade Okresný úrad v Šali (odbor dopravy). Ten o odvolaní rozhodne najskôr o dva mesiace. Námietky môže potvrdiť, zamietnuť, alebo vrátiť spis na nové konanie. V takom prípade by sa celý proces začal odznova. Čas hrá proti mestu - kým by sa mesto dopracovalo k právoplatnému stavebnému povoleniu, mohlo by uplynúť aj ďalších 5 mesiacov. Rozsiahla rekonštrukcia Hornej ulice by mala podľa plánov trvať približne pol roka. Najväčšie stavebné práce by samozrejme nemali prebiehať počas zimných mesiacov.

Spoločná predstava mesta a väčšiny obyvateľov danej lokality sa tak na tento rok opäť rozplynula. Komplexná oprava a zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, vybudovanie 78 nových parkovacích miest a celkové skultúrnenie lokality zostáva zatiaľ, žiaľ, len na papieri. Mesto musí postupovať v medziach zákona, čo v tomto prípade znamená aj rešpektovanie námietky obyvateľa.

Mesto má nateraz čiastočne zviazané ruky, musí počkať na vyjadrenie Okresného úradu v Šali. Stav vozovky na Hornej ulici je však nebezpečný a mesto si je vedomé toho, že v súčasnom stave zostať nemôže. Uvažuje sa nad troma alternatívami. Prvou možnosťou je vykonať na vozovke nevyhnutné opravy tak, ako tomu bolo doteraz a v budúcom roku, už s právoplatným stavebným povolením, pustiť sa do komplexnej rekonštrukcie ulice. Druhá možnosť je ustúpiť od zámeru komplexnej opravy – úplne obnoviť len povrch cesty, no nechať ju v rovnakej šírke a nevybudovať nové parkovacie miesta. Tretia alternatíva, ktorá pripadá do úvahy je zrealizovať rekonštrukciu v dvoch etapách. Prvá časť by sa spravila v tomto roku, druhá v nasledujúcom. Po nadobudnutí právoplatnosti stavebného povolenia by sa mohlo mesto pustiť do prác zrejme v letných mesiacoch. Prvá časť rekonštrukcie by sa začala od ZŠ J. Murgaša a ukončila by sa pri križovatke ulíc Horná-Vajanského. V tejto časti ráta projekt s vybudovaním 45 parkovacích miest. V ďalšom roku by mesto pokračovalo v prácach od spomínanej križovatky smerom k bytovým domom na Hornej ulici, až po svetelnú križovatku. Dovtedy by sa v tejto časti ulice vykonali len nevyhnutné opravy vozovky.

 

(ek)

 

 

  • návrh F. Királya