Domov   >  Úradná tabuľa
publikované: 07.07.2022 - 10:48  //  aktualizácia: 07.07.2022 - 10:52  //  zobrazené: 1140

Obchodná súťaž - Prevádzkový objekt súpisné číslo 32 na parcele CKN č. 1076

Mesto Šaľa
v y h l a s u j e

obchodnú verejnú súťaž 
v zmysle ust. § 9a ods. 1 písm. a) zák. č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, § 8 a nasl. Zásad hospodárenia s majetkom mesta Šaľa v znení neskorších dodatkov a § 281 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v platnom znení

„O najvýhodnejšiu  ponuku na kúpu prevádzkového objektu s. č. 32 s pozemkom parc. CKN č. 1076 zastavaná plocha a nádvorie o výmere 176  m2 a pozemkom parc. č. 1077 zastavaná plocha a nádvorie o výmere 56 m2, na ulici Hlavná v Šali“


Vyhlasovateľ obchodnej verejnej súťaže :

Mesto Šaľa, Námestie Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa
zastúpené Mgr. Jozefom Belickým,  primátorom mesta 

Predmet obchodnej verejnej súťaže :

Predmetom obchodnej verejnej súťaže je predloženie ponuky na kúpu nehnuteľností vedených katastrálnym odborom Okresného úradu Šaľa pre obec a katastrálne územie Šaľa na LV č. 1:
-    Budova - Prevádzkový objekt súpisné číslo 32 na parcele CKN č. 1076  v podiele 1/1 
-    Pozemok parc. CKN č. 1076, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 176 m2 v podiele 1/1
-    Pozemok parc. CKN č. 1077, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 56 m2 v podiele 1/1 
 
 
                                                                                                           
Popis prevádzkovej budovy s.č. 32: 

Budova sa nachádza na križovatke Ulíc Hlavnej a Jesenského v Šali. Budova je riešená ako samostatne stojaci objekt s 1. NP, čiastočne podpivničená, zastrešená valbovou a sedlovou strechou. Ako doklad o veku nehnuteľnosti bola predložená karta majetku v evidencii, podľa ktorej je budova z roku 1930. Stavba pôvodne slúžila ako rodinný dom, neskôr bola využívaná ako rôzne prevádzky miestneho významu, sklenárstvo, naposledy ako archív. Budova je z roku 1930, s vykonávanou základnou údržbou, bez výraznej modernizácie. Budova v súčasnosti nie je využívaná. Stavba je zaradená ako - Budovy pre obchod a služby, nosný systém je murovaný.
Hlavný vstup je riešený novším vstupom z ulice Hlavnej. Stavba je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. 1. PP je z monolitického betónu, podlaha betón, schody kovové bez podstupníc, strop železobetónový, vybavenie elektroinštalácia. Umiestnené je 2,10 m pod terénom. Nosný systém 1. NP je murovaný pozdĺžny, nosné konštrukcie sú zo zmiešaného materiálu hrúbky 300 mm. Deliace priečky sú murované. Stropné konštrukcie 1. NP sú drevené trámové s rovným podhľadom. Strecha je kombinovaná valbová a sedlová, krytina betónová, z uličnej strany, novšia pálená z dvorovej časti. Všetky klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z pozinkovaného plechu. Dvere vstupné plastové, interiérové drevené náplňové a plné hladké osadené v drevených zárubniach. Okná drevené dvojité, vonkajšie mreže. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, čiastočne opadané, v soc. častiach olejový náter. Podlahy sú PVC. Vonkajšie omietky sú hladké bez obkladov a zateplenia, čiastočne opadané.
Budova je napojená na verejný vodovod, odkanalizovaná do verejnej kanalizácie mesta, napojená na elektrickú energiu a na plyn. Budova je vykurovaná plynovými gamatkami umiestnenými v každej miestnosti. Pri sociálnych zariadeniach bol pôvodne plynový ohrievač, rozvod plynu a vody po stene. Rozvod vody z verejného vodovodu, rozvody plastové, kanalizácia do verejnej kanalizácie mesta. Vybavenie WC kombi, umývadlo.  K budove patrí pozemok pod budovou a menší susedný pozemok.

Kritériá pre hodnotenie a výber najvýhodnejšej ponuky :
1. kúpna cena 
2. ostatné podmienky 

Poskytnutie súťažných podkladov :
Súťažné  podklady  je  možné  vyzdvihnúť  na  Mestskom  úrade  v  Šali,   Oddelenie správy   majetku  a  zariadení  mesta, 3. poschodie (IV. NP), č. dverí  4.05, odo dňa vyhlásenia súťaže, t.j. od 1.7.2022 v čase od 8:00 hod do 14:00 hod.

Vyhlasovateľ na písomné požiadanie zašle uchádzačovi súťažné podklady aj v elektronickej forme.

Vyhlasovateľ umožní uchádzačom obhliadku  nehnuteľností dňa 25.7.2022 so zrazom uchádzačov o 13:00 hod,  pred budovou s.č. 32 na ulici Hlavná v Šali.
 
Kontaktné osoby: 
JUDr. Ing. Margita Pekárová: tel. č. 031/770 5981-4, kl.416
Sylvia Paštéková : tel. č. 031/770 5981-4, kl.411


Spôsob podávania súťažných návrhov :
Súťažné návrhy možno zasielať na adresu: Mestský úrad v Šali, Nám. Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa, príp. osobne predložiť do podateľne MsÚ v Šali,  do 13,00 hod.  15.8.2022.
Súťažný návrh musí byť podaný v písomnej forme podpísaný právne záväzným spôsobom a doručený  v zalepenej obálke s označením „OVS – prevádzková budova s.č. 32 na ulici Hlavná v Šali“ - NEOTVÁRAŤ a  s  uvedením adresy uchádzača.


Termín a miesto otvárania obálok :

Otváranie obálok je neverejné a uskutoční sa dňa 15.8.2022 o 15:30 hod, v malej zasadačke MsÚ v Šali, na 1. poschodí (II. NP).  

Oznámenia výsledkov : 
Vyhlasovateľ oznámi uchádzačom výsledky obchodnej verejnej súťaže písomne v termíne 
do 15 dní od podpísania zápisnice súťažnou komisiou pre vyhodnotenie ponúk t.j. do 31.8.2022.


Záverečné ustanovenia :
1.    Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo na zmenu podmienok alebo zrušenie obchodnej verejnej súťaže až do doručenia oznámenia výsledkov obchodnej verejnej súťaže uchádzačom.
2.    Predložený súťažný návrh nemožno meniť ani dopĺňať. 
3.    Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo na vyžiadanie doplnenia resp. vysvetlenia súťažného návrhu v prípade pochybnosti o splnení podmienok obchodnej verejnej súťaže zo strany uchádzača.
4.    Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy a ukončiť súťaž ako neúspešnú. Odmietnutie predložených návrhov odošle vyhlasovateľ uchádzačom listom do 15 dní odo dňa vyhodnotenia obchodnej verejnej súťaže.
5.    Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo odmietnuť návrhy, ktorých obsah nebude zodpovedať podmienkam súťaže, alebo budú doručené po termíne stanovenom vo vyhlásení súťaže.
6.    Víťazný uchádzač je povinný uzatvoriť kúpnu zmluvu najneskôr do  10 dní odo dňa doručenia písomného oznámenia o výsledku verejnej súťaže. 
7.    V prípade, ak víťazný uchádzač odstúpi od uzatvorenej kúpnej zmluvy alebo neuzatvorí kúpnu zmluvu, vyhlasovateľ môže uzavrieť kúpnu zmluvu s uchádzačom v OVS, ktorý bol vyhodnotený ako ďalší v poradí. 
8. Vyhlasovateľ súťaže neuhrádza uchádzačom náklady spojené s ich účasťou 
v tejto obchodnej verejnej súťaži a uchádzači v plnej miere znášajú všetky náklady spojené s ich účasťou v tejto súťaži. 


V Šali 30.6.2022


Mgr. Jozef Belický  v.r.
primátor mesta