Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.12.2015 - 14:26  //  aktualizácia: 30.12.2015 - 14:31  //  zobrazené: 887

Niektorí Šaľania zaplatia za odpad menej

Šaľania študujúci v zahraničí a tí, ktorí majú z rôznych dôvodov prechodný pobyt v inom meste, no trvalý pobyt v Šali, zaplatia za komunálny odpad výrazne menej. Podľa uznesenia zaplatia za odpad len 20% z celkovej výšky poplatku. Zmeny navrhla viceprimátorka a poslankyňa Šale Danica Lehocká na novembrovom zasadnutí zastupiteľstva, poslanci jej návrh schválili.
 
 
Doteraz mohli študujúci v zahraničí a Šaľania s prechodným pobytom v inej obci požiadať o zníženie poplatku o 50%. V zmysle schváleného uznesenia budú môcť žiadať o zníženie poplatku až o 80%. O zníženie poplatku je však potrebné požiadať a doložiť potrebné doklady.
Šaľan študujúci v zahraničí preukáže štúdium v zahraničí. V prípade prechodného pobytu v inom meste je potrebné preukázať doklad o prechodnom pobyte a tiež zaplatenie poplatku za odpad v inej obci.
O zníženie poplatku treba požiadať každý rok.
 
 
Výška poplatku za odpad sa oproti minulému roku nezvýšila, schválené uznesenie v úplnom znení si môžete pozrieť na webovej stránke mesta, o spomínanom znížení poplatku za odpad hovorí paragraf č. 17 a 18:
 
http://www.sala.sk/cms.article/default/3464/vzn-o-miestnych-daniach-a-miestnom-poplatku-za-komunalne-odpady-a-drobne-stavebne-odpady-na-uzemi-mesta-sala
 
(ilustračné foto)