Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.01.2018 - 16:30  //  aktualizácia: 31.01.2018 - 16:42  //  zobrazené: 869

„Nepochopený umelec“ pokračuje

Príbeh odvážneho sprejera či sprejerov a ich „umeleckých diel“ má pokračovanie. Tentokrát niekto posprejoval jedáleň školy a zadnú stranu telocvične.

Po minulotýždňových udalostiach, kedy riaditeľku a žiakov ZŠ Bernolákovej nepríjemne prekvapili rôzne nápisy a kresby, sa na budove objavili minulý piatok ďalšie nápisy. Riaditeľka Janka Tóthová nerozumie tomu, kto a prečo im niekto opätovne poškodil budovy školy, ich druhý domov.

Keď 22. januára prišli ráno do školy, našli si rôzne odkazy a kresby na okne riaditeľne, na fasáde telocvične a mantineloch ihriska. O týždeň na to mala prísť do školy vzácna návšteva – štyria študenti z Brazílie, Indonézie, Mexika a Ruska. Práve preto riaditeľke záležalo na tom, aby budova vyzerala reprezentatívne. Urobila všetko preto, aby aspoň časť nápisov bola odstránená. To sa jej aj podarilo. Po zverejnení vyčíňania vandalov sa dokonca prihlásil obyvateľ Peter Pacanovský, ktorý pomohol odstrániť nápisy z okenných častí. Niekomu to ale nedalo a rozhodol sa škole opäť narobiť škodu. Najnovšie niekto posprejoval jedáleň a zadnú časť budovy telocvične.

Celý prípad rieši riaditeľka s políciou. Snahou mesta bude získať mimorozpočtové zdroje na zabezpečenie areálu kamerovým systémom. Veríme, že slová pobúrených žiakov nájdu svojho adresáta: Všetci sa snažíme zveľaďovať areál našej školy a niekto si sem nakráča a takto nám ho zničí. Mali by sa nad sebou zamyslieť, či by si aj doma počarbali domov. Veď táto škola je ako keby náš druhý domov,“ povedala deviatačka Diana Čapeková ešte po prvej nepríjemnej udalosti.

 

(ek)