Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.05.2016 - 15:14  //  aktualizácia: 31.05.2016 - 15:25  //  zobrazené: 1552

Návštevnosť stránky mesta narástla

Webová stránka prešla zmenami – nielen dizajnovými, ale aj funkčnými. Podľa štatistík jej zmeny prospeli. Siedmu verziu stránky sleduje a číta podstatne viac ľudí. Ako sa teda zmenila návštevnosť stránky a koľko ľudí si pozrie sala.sk denne? Pýtali sme sa Martina Fabiana, hlavného autora stránky.

Z pôvodných 4700 – 4900 používateľov, ktorí vytvorili 45 000 zobrazení stránky, sa tieto čísla vyšplhali na 14 895 používateľov, ktorí si celkovo zobrazia stránku 67 132-krát. Tieto štatistiky sú za mesiac máj. Pôvodná návštevnosť je za kalendárny mesiac marec. Návštevnosť narástla aj vďaka technickým novinkám stránky - tá teraz umožňuje jej lepšie zobrazenie na mobilných zariadeniach. Návštevnosť z takýchto zariadení sa vyšplhala z pôvodných 1976 prístupov až na 10 648 prístupov.

 

Návštevnosť stránky sa de facto strojnásobila a cez „múdre“ telefóny ľudia otvorili stránku mesta päťnásobne častejšie. Je to veľmi povzbudzujúce. V čom je stránka iná ako jej predchádzajúca verzia, čo si myslíš, v čom spočíva ten nárast? Sú teraz informácie bližšie k ľuďom, sú „na menej klikov“?

Nárast návštevnosti je z dvoch dôvodov. Stránka sa stala prístupnejšia ako po obsahovej časti, tak aj po technickej časti, keďže je spracovaná v responzívnom dizajne. V praxi to znamená, že sa dá na ňu pristupovať z akéhokoľvek zariadenia (mobilu, tabletu, atď.) Redizajnom prešla celá kostra stránky a aj titulná stránka, kde sú informácie pekne tematicky oddelené. Hlavná ponuka stránky je „na jeden klik“.

 

Ktorá časť stránky, resp. rubrika sa teší najväčšej popularite? Články akého charakteru sú najčítanejšie?

Najväčšiu časť tvoria články o kultúre, o podujatiach, ktoré sa pripravujú a články v spravodajstve. Ďalej je to samotná časť webu kalendár podujatí, podnet pre primátora, ale aj inzercia, ktorá sa pomaly rozbieha po skoro trojročnej prestávke.

 

Na stránke pribudla aj možnosť poslať podnet priamo primátorovi. Ako sa táto novinka osvedčila? Je tam naozaj tá interaktivita, hľadajú ľudia riešenie na „mestské boľačky“ aj cez túto možnosť?

Ľudia využívali podobnú službu na portáli „odkazprestarostu“. Cieľom nového vedenia mesta bolo okrem obsahovej časti webu priblížiť aj túto službu priamo na sala.sk bez toho, aby ľudia museli prácne chodiť na inú internetovú stránku, ktorú bežne nenavštevujú. Takto majú všetko pod jednou strechou, na jednom mieste a ešte k tomu na domácej stránke.

 

Novinkou je aj rubrika „aktuálne z mestského zastupiteľstva“. Aké novinky ešte skrýva nová verzia webu, s ktorými sa ešte čitatelia nezoznámili?

Dnešná doba je o sociálnych sieťach, preto najväčšou novinkou a komfortom pre občanov a užívateľov sala.sk je prihlásenie sa cez konto na Facebooku. Nemusíte sa znova registrovať, prihlasovať, stačí vám konto známej sociálnej siete a viete plne využívať všetky služby na sala.sk. Toto nemá žiadne mesto ani obec na Slovensku, jedine mesto Šaľa. V rámci prihlásenia si viete spravovať vlastné inzeráty, viete si spravovať vlastné fotogalérie, komentovať články, galérie, videá. Ak užívateľ podniká na území mesta Šaľa a jeho okresu, vie sa takto prihlásiť a zriadiť si bezplatne základný profil v katalógu firiem mesta Šaľa. Vie si sám upravovať telefónne číslo, e-mail, základný popis, zameranie firmy, logo firmy. Na to všetko mu stačí prihlásiť sa cez sociálnu sieť Facebook priamo na sala.sk a vyhnúť sa tak zdĺhavej registrácii. Samozrejme, ak niekto nepreferuje sociálnu sieť, má možnosť klasickej registrácie na sala.sk

 


(ek)