Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.02.2016 - 11:10  //  aktualizácia: 16.02.2016 - 11:15  //  zobrazené: 1141

Na deň otvorených dverí prišlo viac ako 300 ľudí

Napriek upršanému pondelku si cestu do nového zariadenia našlo viac ako 300 ľudí zo Šale a okolia. V rámci dňa otvorených dverí si mohli prezrieť priestory a pýtať sa personálu na čokoľvek, čo ich zaujímalo v súvislosti s chodom Domova dôchodcov Šaľa.

 

Mnohí z návštevníkov sa pýtali, v akej výške bude mesačný poplatok v zariadení. Cenník bude zverejnený počas najbližších dní. O umiestnenie v zariadení však záujem evidentne je. Uplynulý piatok evidovala riaditeľka zariadenia Janka Hušvétyová 56 žiadostí o umiestnenie. Počas dňa otvorených dverí si ďalších približne 10 záujemcov vypýtalo tlačivo žiadosti. V zariadení pre seniorov vzniklo 60 lôžok, ďalších 20 je súčasťou zariadenia opatrovateľskej služby. Šesť izieb je jednolôžkových, ostatné sú dvojlôžkové.

 

Priestory, ktoré voňajú novotou si prišiel pozrieť aj primátor Serede Martin Tomčányi. V ich meste funguje zariadenie s kapacitou 120 ľudí, domov dôchodcov však nepatrí pod mesto, ale pod Trnavský samosprávny kraj.

 

Záujemcovia budú mať možnosť prezrieť si priestory šalianskeho domova aj inokedy, napríklad pri informovaní sa o možnostiach umiestnenia klienta či príbuzného v zariadení. Informácie o domove dôchodcov budú zverejnené aj na vlastnej webovej stránke zariadenia. K dispozícii, na stiahnutie tu budú aj tlačivá. V súčasnosti sa na stránke pracuje, v prevádzke bude v priebehu marca.

 

Slávnostné otvorenie Domova dôchodcov Šaľa sa konalo 12. februára 2016, článok nájdete tu:

http://www.sala.sk/cms.article/default/3698/domov-dochodcov-slavnostne-otvorili

  

Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR

  • návštevníkov neodradilo ani upršané počasie, na DOD prichádzali počas celého dňa
  • na návštevníkov čakal usmiaty a milý personál
  • zľava: vedúca organizačného odd. MsÚ Sereď Silvia Adamčíková, riaditeľka Domova dôchodcov Šaľa Janka Hušvétyová, primátor Šale Jozef Belický, primátor Serede Martin Tomčányi
  • priestory nového domova dôchodcov si pozrel aj primátor Serede Martin Tomčányi