Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2015 - 12:36  //  aktualizácia: 19.10.2015 - 13:35  //  zobrazené: 1995

Na burze práce ponúkli takmer 750 pracovných miest

V Nových Zámkoch sa dnes (19.10.) konala Burza práce a informácií. Športová hala Milénium sa naplnila zamestnávateľmi, záujemcami o prácu, aj predstaviteľmi okolitých samospráv. Na burzu práce sa prišiel pozrieť aj štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislav Ondruš. Samosprávy reprezentoval primátor Nových Zámkov Otokar Klein, primátor Šale Jozef Belický a primátor Šurian Marek Oremus.

 

Hlavným zámerom burzy bola prezentácia zamestnávateľov a ponuka voľných pracovných miest. Na burze sa prezentovalo 32 zamestnávateľov z okresu Nové Zámky a Šaľa a dvaja zahraniční zamestnávatelia, spolu ponúkli takmer 750 voľných pracovných miest. Ingrid Ujváriová, riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Nových Zámkoch nám povedala, že miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Nové Zámky je 9,44% v okrese Šaľa 7,66%, čo spolu pre dva okresy predstavuje 9800 uchádzačov o zamestnanie, z toho takmer polovica je evidovaná ako dlhodobo nezamestnaní ľudia.

 

Na pracovnom trhu boli aj stredné odborné školy. Približne 700 žiakom základných škôl sa predstavilo 18 stredných odborných škôl. Novinkou Burzy práce a informácií bol okrúhly stôl úradu práce, kľúčových zamestnávateľov a predstaviteľov samosprávy okolitých miest.

(Zdroj text a foto: I. Sz.)