Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.10.2017 - 13:29  //  aktualizácia: 07.11.2017 - 17:08  //  zobrazené: 2316

Minister dopravy Árpád Érsek navštívil Šaľu

Realizácia obchvatu je na dobrej ceste. Z 8-miliónového balíka, určeného na výkup pozemkov pod budúcim obchvatom Šale, je vyčerpaných už 6, 4 milióna eur. Aj o tom informoval minister dopravy a výstavby Árpád Érsek na štvrtkovom zasadnutí poslancov v Šali.

Návšteva Árpáda Érseka na zastupiteľstve prebehla v priateľskej atmosfére. Prítomných informoval o aktuálnom stave v súvislosti s obchvatom a nezabudol ani na opravu zábradlia na existujúcom moste. Výkup pozemkov pod budúcim obchvatom ide podľa jeho slov svižným tempom. K trištvrtine pozemkov má už rezort majetkovoprávny vzťah, čo je predpokladom k vydaniu stavebného povolenia. „Verím, že stavebné povolenie bude vydané v prvom polroku 2018. Následne môžeme vypísať verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Viete, že v tomto obchvate je aj nový, približne 600 metrov dlhý most, čiže to nie je jednoduchá stavba. Predpokladám, že tá stavba by mohla začať, ak všetko pôjde hladko, niekedy na jeseň 2018,“ upresnil minister dopravy Árpád Érsek.

Ďalšia informácia, ktorú podal minister prítomným, súvisela s existujúcim mostom a sľúbenou výmenou zábradlia. Najdôležitejšia časť – financovanie zábradlia, je vyriešená. Ministerstvo má na výmenu vyčlenených približne pol milióna eur. Práce však zatiaľ nemá kto spraviť. „Veríte, či nie, bolo vypísané verejné obstarávanie, ale na opravu zábradlia sa neprihlásil nikto. Cez zimu prebehne ďalšia súťaž a na jar sa začne s prácami. Veď financie na to vyčlenené už sú,“ dodal minister. Informácia nepotešila vedenia a poslancov mesta. Poslanec Peter Gomboš reagoval, že aj on sa bude snažiť upozorniť tunajších podnikateľov na verejnú súťaž, aby sa doň prihlásili. Minister túto iniciatívu víta.

Po podaní dôležitých informácií minister na záver vtipne dodal, že rezort dopravy pre Šaľu už uvoľnil významný balík peňazí a to aj vďaka snahe vedenia a poslancov mesta. Okrem obchvatu ministerstvo podporilo aj výstavbu nájomných bytov pre mladých. „Musím povedať, že pán primátor a poslanec Róbert Tölgyesi spravili preto veľa, veľa ma otravovali. Ja som spravil maximum, čo bolo v mojich silách. Zároveň chcem povedať, pán primátor, už ma toľko neotravujte. Teraz môžeme začať a dokončiť spomínané stavby tak, aby priniesli želaný efekt. Fandím vám,“ dodal s úsmevom.

„Občania vkladajú veľkú nádej do obchvatu. Verím tomu, že sme blízko k realizácii, budeme sa usilovať, aby sme sa udržali vo vašej pozornosti. Dúfame, že spojenie všetkých síl a spoločná snaha vedenia mesta, poslancov, občanov, ministerstva bude mať výsledok,“ uzavrel primátor Jozef Belický.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • mestský poslanec Róbert Tölgyesi s ministrom dopravy Árpádom Érsekom
  • minister dopravy a výstavby Árpád Érsek navštívil Šaľu
  • minister dopravy a výstavby Árpád Érsek navštívil Šaľu
  • minister dopravy a výstavby Árpád Érsek navštívil Šaľu
  • minister dopravy Árpád Érsek s mestským poslancom Jozefom Varsányim
  • minister dopravy Árpád Érsek s mestským poslancom Jozefom Varsányim