Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.04.2018 - 13:59  //  aktualizácia: 06.04.2018 - 14:08  //  zobrazené: 1475

Miestne dane už doručili

V mesiacoch  marec – apríl 2018 poverení zamestnanci Mestského úradu v Šali doručovali obyvateľom mesta rozhodnutia, ktorými boli vyrubené  miestne  dane a poplatok za komunálne odpady za rok 2018 (ďalej aj ako miestne dane). Občanom, ktorým sa rozhodnutia nepodarilo doručiť zamestnancami MsÚ, budú tieto doručené poštou.

Miestne dane je možné uhrádzať v štyroch splátkach, pričom prvá je splatná do 15.6.2018.  Zaplatiť môžete aj v hotovosti v pokladni MsÚ,  ktorá sa momentálne nachádza v budove ZŠ s vyučujúcim jazykom maďarským (oproti kostolu), prípadne na oddelení ekonomiky a podnikania na ul. Partizánska 20, alebo bezhotovostne - prevodom na účet.

Upozorňujeme občanov, že poplatok  za komunálne odpady sa každoročne  vyrubuje  každému občanovi, ktorý má na území mesta Šaľa trvalý pobyt bez ohľadu na skutočnosť, či sa v meste Šaľa zdržiava.

Ak sa občan na územní mesta Šaľa nezdržiava viac ako 90 dní, môže požiadať o úľavu alebo odpustenie poplatku za komunálne odpady v zmysle platného Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa v platnom znení, ktoré je uverejnené na stránke mesta v časti všeobecné záväzné nariadenia.

K žiadosti o úľavu je potrebné  každoročne  predložiť aj doklady preukazujúce, že sa občan na území mesta nezdržiava napr. z dôvodu štúdia v inom meste, z dôvodu prechodného bydliska v inej obci, ak tam občan poplatok  za komunálne odpady aj uhradí, z dôvodu celoročného pobytu alebo práce v zahraničí, atď.

Záverom chceme upozorniť občanov, aby si skontrolovali, či majú uhradené miestne dane aj za predchádzajúce roky, pretože mesto tieto nedoplatky  začne vymáhať v exekučnom konaní. Občanom sa takto planenie miestnych daní predraží o náklady exekúcie, ktoré sú častokrát vyššie ako samotný nedoplatok na daniach.

Poplatok za prenájom parkovacích miest pre osobné vozidlá budú doručované poštou v priebehu mesiaca apríl 2018.

V prípade  otázok sa môžete obrátiť na zamestnancov Oddelenia ekonomiky a podnikania MsÚ Šaľa: 031/7705981 – kl. 204.