Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.11.2016 - 11:38  //  aktualizácia: 22.11.2016 - 09:51  //  zobrazené: 3984

Rokovanie s ministrom dopravy úspešné

Obchvat Šale je jednou zo základných priorít mesta, primátora Jozefa Belického aj každého Šaľana. Napriek tomu, že jeho realizácia nie je v rukách našej samosprávy, vedenie mesta vyvíja enormné úsilie, aby na problém dopravy v našom meste upozornilo zodpovedných a uistilo ich, že sme pripravení poskytnúť všestrannú súčinnosť. Mesto nie raz rokovalo s generálnym riaditeľom Slovenskej správy ciest, opakovane sa na ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR posielajú žiadosti a v minulosti sa vo veci komunikovalo aj s bývalým ministrom, pánom Brecelym. Aj vďaka poslancovi mesta Róbertovi Tölgyesimu sa v piatok 18. novembra konala očakávaná osobná návšteva súčasného ministra dopravy Árpáda Érseka priamo v Šali.

V priestoroch MsÚ sa rokovalo nielen o naliehavosti realizácie obchvatu, ale aj o iných záležitostiach. Za prítomnosti predstaviteľov mesta, ale aj starostu obce Dlhá nad Váhom minister zdôraznil, že obchvat mesta Šaľa je prioritou ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a vlády SR. Ako potvrdil, na jar 2017 bude spracovaná štúdia realizovateľnosti. Najbližším a dôležitým krokom je teraz získanie 8 miliónov eur na výkup pozemkov pod budúcim cestným obchvatom. Ďalším krokom mesta je tak snaha usporiadať stretnutie aj s ministrom financií Slovenskej republiky.

Primátor a viceprimátorka mesta Šaľa upozornili ministra dopravy aj na nevyhovujúci stav zábradlia na existujúcom cestnom moste. Árpad Érsek potešil správou, že výmena zábradlia bude už čoskoro zrealizovaná.

Ďalším bodom rokovania bola aj problematika výstavby nájomných bytov v Šali. Jozef Belický získal podporu ministra dopravy k realizácii danej výstavby prostredníctvom ŠFRB.

Počas významnej návštevy ministra boli prítomné aj popredné slovenské médiá, ktorým minister Érsek potvrdil informácie predostrené na rokovaní. Následne minister aj primátor Jozef Belický predstúpili pred občanov Šale, ktorí boli v rámci plánovaného pokojného protestu zhromaždení pred budovou mestského úradu v Šali. Tí mali možnosť komunikovať s ministrom priamo a následne sa mu odovzdalo memorandum mesta Šaľa podpísané aj Jozefom Belickým.

Takúto iniciatívu občanov vnímame ako pozitívnu snahu Šaľanov upozorniť na absolútne nevyhovujúci stav dopravy v našom meste. Vítame, že v Šali žijú ľudia, ktorým veci verejné nie sú ľahostajné a majú záujem podieľať sa na zlepšovaní života aspoň v rámci možností, ktorými disponujú.

Rokovaním s ministrom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky sme dostali uistenie, že obchvat Šale je jednou z hlavných priorít štátu. Mesto Šaľa na čele s primátorom Jozef Belickým bude naďalej robiť všetko pre realizáciu obchvatu. O zásadných krokoch a posunoch Vás budeme ihneď informovať- na webe sala.sk aj na našej oficiálnej FB skupine Mesto ŠAĽA.

 

(alx)

 

Staňte sa členom oficiálnej skupiny Facebook/MESTO ŠAĽA. Kliknite si sem:  https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Rokovanie v kancelárii primátora mesta Šaľa
  • Brífing v budove MsÚ
  • Minister dopravy Árpád Érsek a primátor Jozef Belický medzi občanmi
  • Viceprimátorka Danica Lehocká a minister Árpád Érsek
  • Poslanec Róbert Tölgyesi, ktorý samostné rokovanie sprostredkoval, v rozhovore s ministrom
  • Občan mesta Šaľa sa obrátil priamo na ministra dopravy
  • Primátor Jozef Belický v rozhovore s RTVS
  • Pavol Tóth, starosta obce Dlhá nad Váhom, podpisuje memorandum
  • Memorandum podpisuje aj primátor Šale Jozef Belický
  • Podpis Jozefa Belického