Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.12.2016 - 15:19  //  aktualizácia: 19.12.2016 - 15:50  //  zobrazené: 2872

Mesto potešilo deti s autizmom

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický ukončil svoje predvianočné návštevy v materských školách, základných školách a mestských organizáciách. V piatok 16. decembra 2016 navštívil ešte Základnú školu s materskou školou na Bernolákovej ul. vo Veči a po nich sa zastavil u našich mestských policajtov. Ale práve v materskej škole ho čakala tá najkrajšia "povinnosť".

Spolu s vedúcim Mestského kultúrneho strediska Františkom Botkom sa v dopoludňajších hodinách zastavili v triedach materskej školy na Bernolákovej ulici vo Veči. Materská škola má v súčasnosti zriadené dve triedy pre bežnú populáciu detí a jednu špeciálnu triedu pre deti s poruchami autistického spektra. Filozofiou materskej školy je „byť otvorený pre všetkých bez rozdielu rasy, pohlavia, vierovyznania a fyzického či psychického znevýhodnenia“. Práve v triede pre detičky s poruchou autizmu sa primátor mesta s Františkom Botkom zdržali najdlhšie. Riaditeľke Janke Tóthovej odovzdali vzácny výťažok z Kultúrneho leta 2016, ktorý sa vyzbieral v rámci dobrovoľného vstupného. Počas dvoch letných mesiacov mohli občania pri vstupe na kultúrne podujatia prispieť dobrovoľnou sumou určenej výhradne pre deti z "autistickej triedy" našej materskej školy.

Riaditeľka Janka Tóthová neskrývala prekvapenie a radosť a ako sa vyjadrila, peniažky v sume 700,- eur poputujú napríklad na zakúpenie interaktívnej tabule, ktorá by detičkám s poruchou autistického spektra mohla významne pomôcť. O definitívnom účele využitia finančných prostriedkov Vás budeme informovať a týmto zároveň ďakujeme každému, kto prispel.

(alx)

 

O ďalších predvianočných návštevách primátora sa môžete dočítať tu: http://sala.sk/clanok/primator-na-predvianocnych-navstevach

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Najmladšie detičky z materskej školy na Bernolákovej ulici vo Veči
  • Staršie detičky primátorovi Jozefovi Belickému aj Františkovi Botkovi dokonca zarecitovali :)
  • V triede pre detičky s autizmom
  • Deti majú k dispozícii aj "suchý bazén" s guličkami
  • Chodba materskej školy
  • František Botka, Janka Tóthová a Jozef Belický