Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.05.2016 - 12:54  //  aktualizácia: 24.05.2016 - 12:58  //  zobrazené: 2245

Mesto chce v parku detské ihrisko aj minizoo

Detské ihrisko aj minizoo – to sú plány mesta, ktoré chce realizovať v nemocničnom parku. V pondelok prebehlo aj rokovanie so zástupcami veterinárnej správy.

 

Nemocničný park získalo mesto do dlhodobého prenájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na jeseň minulého roka. Vedenie mesta pracuje na tom, aby sa nemocničný park stal miestom, odkiaľ sa budú rodiny domov vracať bohatší o zážitok. Mesto tu chce umiestniť herné prvky a teda detské ihrisko. Okrem toho pracuje aj na vybudovaní minizoo. V pondelok prebehlo rokovanie so zástupcami veterinárnej správy. Zástupkyňa mesta Gabriela Braníková predstavila plán mesta riaditeľke a odborníčke z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Šali. Radosť deťom by prinášali operence, najmä hydina – prepelice či sliepky a z radov štvornohých by minizoo obohatil aj poník. Mesto chce minizoo umiestniť pri zadnom vchode parku (od Kráľovskej ulice). Pobyt zvieratám by spríjemňovali okrem tieňu pod stromami aj drevené prístrešky.

Podľa slov riaditeľky Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Šali Svetlany Laczkóovej nápad mesta je realizovateľný. Spolu s ďalšou zástupkyňou veterinárnej správy poskytli mestu niekoľko užitočných informácií ohľadne chovu zvierat v areáli parku.

Na umiestnenie minizoo je potrebný aj súhlas NSK – zatiaľ má mesto k dispozícii predbežný súhlas. Medzitým mesto komunikuje s Nadáciou Ekopolis, ktorá avizovala možnosť získať podporu práve na taký projekt, akým je oživenie nemocničného parku. O financie sa bude môcť mesto uchádzať v septembri. Zatiaľ sa podarilo v spolupráci s vlastníkom, teda s vyšším územným celkom vynoviť lavičky a smetné nádoby. Časť plotu okolo parku bude zrejme znížená. Plot sa zachová do bezpečnej výšky - aby zabránila deťom vybehnúť na cestu. Vyššie spomenuté detské ihrisko pribudne v parku po vydaní súhlasu NSK, predpokladáme, že počas letných prázdnin.  

 

(ek)

  • stretnutie zástupkyne mesta s predstaviteľkami RVPS v Šali
  • stretnutie zástupkyne mesta s predstaviteľkami RVPS v Šali
  • v tejto časti je naplánované detské ihrisko
  • v tejto časti by sa malo vybudovať minizoo
  • v tejto časti by sa malo vybudovať minizoo