Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.10.2017 - 15:54  //  aktualizácia: 03.11.2017 - 10:46  //  zobrazené: 1403

Mesiac úcty k starším sme oslávili veľkolepo

V šalianskom kultúrnom dome sa zišlo takmer 200 seniorov. Ak si myslíte, že to bola nudná stretávka, ste na omyle. Oslávenci Mesiaca úcty k starším svoj sviatok patrične oslávili aj s predstaviteľmi mesta.

„Ak si spomeniem na množstvo podujatí, ktoré organizujete - či už športové alebo kultúrne, už sa teším do dôchodku, že to budem môcť robiť s vami,“ v úvode svojho príhovoru vyvolal primátor Šale Jozef Belický úsmev na tvárach oslávencov. Úsmev ale vystriedali slzy, pretože vyjadril aj veľké uznanie ich práce, ktorou obohacujú život v meste. „Podporujeme aktivity troch denných centier, jednoty dôchodcov, únie nevidiacich a slabozrakých. Všetko sa nám ale vracia v tom, že niet podujatia, kde by ste sa nezúčastnili. Sme vďační za to, že môžeme využiť vaše spevácke schopnosti, šikovné ruky, ktoré pripravujú k mnohým sviatkom krásne dary z papiera, háčkované predmety na Veľkú noc i Vianoce,“ povedal primátor. Poďakoval sa všetkým vedúcim centier za organizovanie množstva podujatí, ktorých cieľom je, aby nikto nezostal na jeseni života sám - Márii Bereczovej, Márii Ráczovej, Márii Valekovej, Jozefovi Kurňavovi, Alojzovi Rickerovi, Márii Putyerovej a Márii Bórikovej.

Program sa začal vystúpením tridsiatky šikovných detičiek z FS Šaľanček. Seniori ocenili takéto spojenie generácií veľkým potleskom. Trénerke, vedúcemu súboru a harmonikárovi sa poďakoval aj primátor. Ďalšie melódie v sále odzneli od Dušana Grúňa. To už nálada gradovala, seniori spievali známe skladby umelca spolu s ním. Seniori postupne obsadili parket a poriadne to tam roztočili aj vďaka dvom muzikantom z Denného centra č.1 – Jarko Hambálek a Ondrej Miťko. Seniori nedali vydýchnuť ani viceprimátorke Danici Lehockej, prednostke úradu Jane Nitrayovej , okresnému predsedovi Smer-SD Františkovi Mrázikovi a mestským poslancom Róbertovi Tölgyesimu, Petrovi Jarošovi a Róbertovi Andrášimu a predviedli im, ako vyzerá bezstarostná zábava.

Oslávencov potešilo mesto aj drobným darčekom – kvetom a medom, na ktorý vymyslel primátor originálny slogan: Medíky od mesta Šaľa, pevné zdravie, včelám chvála.

 

(ek, foto: Martina Čižmáriková)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/