Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.02.2020 - 09:59  //  aktualizácia: 03.02.2020 - 10:25  //  zobrazené: 2345

MC Mamy mamám chystajú karneval

Materské centrum Mamy mamám organizujú tradičný karneval pre detičky, ktorý sa uskutoční 13. februára 2020 o 15.30 hod.  Na karnevale sa detičky môžu tešiť aj na tancovačku či tvorivé dielne a každá maska dostane priestor predstaviť sa. Rodičia sú tiež samozrejme vítaní v maskách. Na karneval sa z kapacitných dôvodov treba prihlásiť na facebookovej stránke MC Mamy mamám.

Postupne už prebiehajú prípravy aj na akciu ,,Míľa pre mamu,“ ktorej sa každoročne zúčastňuje niekoľko návštevníkov. Míľa pre mamu sa uskutoční v máji pred dňom matiek. Materské centrum je ale aktívne počas celého roka. Momentálne prebieha každý týždeň muzikofiletika. Ide o netradičnú hudobnú aktivitu pre malých i veľkých. Raz do mesiaca sú pripravené tvorivé dielničky, ktoré budú vo februári zamerané “valentínsky.“ Okrem toho v spolupráci s Efektívnym rodičovstvom prebieha v centre aj séria seminárov zameraná na pomoc rodičom pri výchove a vzdelaní detí.

Zaujímavé je, že do aktivít materského centra sa zapájajú aj oteckovia, ktorí vedú skauting. V decembri skauti na Vianočných trhoch odovzdávali Betlehemské svetlo, ktoré až do Vianoc strážili, aby nezhaslo, predtým pomáhali zbierať potraviny v obchodnom reťazci pri charitatívnej akcii. V súčasnosti je realizovaný aj nábor nových detí, ktoré sú momentálne rozdelené do 2 vekových skupín, a to škôlkari a školáci.

,,Okrem rôznych spomínaných aktivít sa snažíme neustále upravovať vnútorné a vonkajšie priestory za pomoci manželov a sponzorov. Minulý rok sa nám takto podarilo vynoviť priestory kúpeľne a záchodov, ako aj opraviť a doplniť prvky na vonkajšom ihrisku. Tento rok by sme rady upravili ešte vnútorné priestory, aby sme mohli využívať ešte jednu miestnosť,“ doplnila štatutárna zástupkyňa MC Mamy mamám Martina Eleková.

(DH, foto: MC mamy mamám)