Domov   >  Kultúra
publikované: 01.07.2016 - 15:50  //  aktualizácia: 01.07.2016 - 16:06  //  zobrazené: 3506

Maturovali pred 60-timi rokmi

Predstavte si, že sa stretnete so svojím spolužiakom 60 rokov po maturite. Primátor Šale mal prvý júlový deň tú česť stretnúť sa so skupinou ľudí, ktorá si zorganizovala pomaturitné stretnutie po 60-tich rokoch. S úsmevom na tvári, no zároveň utierajúc si slzy spomínali na svoju Alma mater, 11-ročnú Strednú školu v Šali.

„Ste košatí vekom, múdrosťou a skúsenosťami. Základy toho ste dostali na vašej škole – na 11-ročnej Strednej škole v Šali. Možno vás mrzí, že k múdrosti a stálosti sa človek dopracuje aj so šedinami. Aj s nimi však môžeme byť veselí, duchovne mladí, mať dostatok sily a sviežosti. Práve to vám všetkým prajem. So srdca vám želám všetko najlepšie,“ povedal na ich privítanie na pôde mestského úradu Jozef Belický. 17 prítomných absolventov spomínanej strednej školy nechalo svoj podpis v Pamätnej knihe mesta Šaľa a domov si odniesli malý darček od mesta.

Jedna zo „spolužiačok“ vyslovila aj v mene ostatných slová vďaky primátorovi za toto prijatie. „Dnes už rátame každý deň – náš rýchlik ide tak rýchle, každú chvíľu sa obávame, že koľaj bude úzka alebo sa náš vlak kedykoľvek vykoľají. Ale vždy budeme spomínať na tieto krásne chvíle a na život prežitý v meste Šaľa,“ povedala Margita Barčeková, rod. Reháková.

Veselí spolužiaci sa pustili do družnej debaty, zaspomínali si na školské časy i prvé lásky. V sprievode Zoltána Mika si aj zaspievali.

 

(ek)