Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.12.2015 - 16:29  //  aktualizácia: 16.12.2015 - 16:36  //  zobrazené: 979

Materská škola získala financie na knižnicu

Materská škola na ulici J. P. Šafárika má dôvod na radosť. Jej priestory sú bohatšie o knižnicu, ktorá je určená pre deti a ich rodičov. Knižnicu dnes (16.12.) slávnostne otvorili. Materská škola získala dotáciu v plnej možnej výške na realizáciu tohto projektu – knižnicu podporilo sumou 3000 eur OZ Spektra, Samsung Galanta.

 

Škôlka bola úspešná s projektom koncom septembra, vtedy sa začali rekonštrukčné práce, úprava podlahy, maľovka, inštalácia políc a ich naplnenie. Dnes na týchto policiach nájdu deti a ich rodičia 420 kníh. Väčšinou ide o literatúru, ktorej témou sú rodinné záležitosti, výchova detí a podobne. Rodičia si budú môcť knihy požičať domov, prečítať si ich budú môcť aj v priestoroch škôlky. „Toto bol náš veľký sen, viackrát sme sa snažili získať na to financie. Teraz sa nám to podarilo, tak si to teraz užívame. Pomohli nám viacerí rodičia aj miestni sponzori, boli naozaj veľmi ochotní, za čo im ďakujeme,“ priblížila nám pocity riaditeľky a učiteliek Tímea Kukanová.

 

V budúcnosti tu plánujú usporiadať besedy a tvorivé dielne. Ak máte doma knižku s pedagogickou, výchovnou či detskou tematikou a chcete ju darovať, učiteľky sa jej potešia.

 

  • zľava: riaditeľka MŠ J. P. Šafárika Danka Molnárová, vedúca Spoločného školského úradu Erika Velazquézová, zastupujúca riaditeľka MŠ Bernoláková Elena Lelovicsová