Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.05.2016 - 13:59  //  aktualizácia: 27.05.2016 - 12:30  //  zobrazené: 2473

Na plavárni padali rekordy

AKTUALIZÁCIA, 27. máj 2016

Podarilo sa to! Rekord sme prekonali! Zaplávať si prišlo nakoniec o 89 účastníkov viac ako v minulom roku. Na konte tohtoročného podujatia je o 133 kilometrov viac ako v minulom roku!

Poďme k presnejším číslam. Počas štvrtka zavítalo na plaváreň v Dusle 590 účastníkov. Spolu odplávali 726 km a 122 m. Prispeli malí i veľkí. Prišlo 392 detí a 198 dospelých.

Počas osemročnej histórie podujatia bol najúspešnejší rok 2012 - zapojilo sa 566 účastníkov a odplávali 601 km. To znamená, že sme prekonali doterajší "plutvový rekord" v histórii podujatia vôbec.

ĎAKUJEME :)

----------------------------------------------------------

Šaľania a ľudia z okolia skákali vo štvrtok do bazéna s jedným cieľom. Zaplávať spolu čo najďalej. Počas celého predpoludnia sa na plavárni v Dusle vystriedali stovky detí – žiakov a študentov základných i stredných škôl. Neváhal a zaplával aj primátor mesta.

Prišli zo všetkých šalianskych škôl a odplávanými metrami prispeli aj žiaci z Močenku, Hornej Kráľovej a Trnovca nad Váhom. Medzi malými plavcami sa však našlo aj pár dospelých – medzi nimi aj primátor Šale Jozef Belický, ktorý sa priznal, že je voda na jeho vkus dosť studená. „Doma, do vane si napúšťam teplejšiu. Som však vďačný všetkým ľuďom, ktorí toto podujatie organizujú už 8.-krát, aj vedeniu plavárne, ktorú tu máme ako skvelú možnosť na športovanie.“ Uniformu vymenil za plavky aj náčelník mestskej polície Peter Krokavec. Účasť v popoludňajších a večerných hodinách prisľúbilo aj niekoľko poslancov a zamestnancov mesta.

V popoludňajších hodinách je pre verejnosť k dispozícii kyvadlová doprava zo Šale a z Veči. Výhovorka „nemám sa tam ako dostať“ teda v tomto prípade neuspeje. Pridajte k odplávaným kilometrom pár metrov aj vy! Vo štvrtok do 20-tej hodiny!

Minulý rok sme „dali“ 592 km, prišlo 509 účastníkov. Veríme, že tento rok sa prekonáme.

 

  • počas týždňa prebieha na plavárni aj plavecký kurz - boli tu deti zo šalianskej materskej školy
  • počas týždňa prebieha na plavárni aj plavecký kurz - boli tu deti zo šalianskej materskej školy
  • pár členov z organizačného tímu
  • všetci účastníci dostanú ďakovný list
  • náčelník mestskej polície Peter Krokavec vymenil uniformu za plavky